Hans (78) opplevde sykehusmareritt i Torrevieja

- Det verste jeg har opplevd.

Terje Aspdahl

Publisert 7. desember 2013 12:57

TORREVIEJA

Hans J. Haugen (78) opplevde sykehus-Spania på sitt verste. Nå advarer han andre.

– Jeg levde på tre små måltider og intravenøst i sju uker. Da jeg ankom sykehuset, kunne jeg gå. Da jeg dro, måtte jeg rulles ut, forteller pensjonisten som flyttet til Torrevieja som 52-åring i 1987.

– Det har vært noen fantastiske år, men dette er det verste jeg har opplevd, sier Haugen til Avisa Nordland.

Han ankom sykehuset Quirón Torrevieja i slutten av september med diaré. Etter innleggelsen pådro han på seg en kraftig lungebetennelse. Lungebetennelsen ble kurert, men diaréen sliter han fortsatt med.

Trenger du hjelp? Sjekk ut vår bransjeguide her

­Om Haugen ville ha mer å spise, måtte han selv ordne med både mat og vann fra kafeteriaen, som befant seg flere etasjer under ham.

– Det var en utfordring i seg selv. Jeg fikk ikke noe vann fra sykehuset, så jeg klarte ikke å unngå å bli dehydrert. Maten var også noe det jævligste jeg har spist, så det var ikke noe vits i å spise mer av maten jeg ble servert av sykehuset. Alt smakte det samme, sier Haugen til AN.

– De ville spare på utgiftene ved å ha meg som pasient, samtidig som de ønsket å melke forsikringen min så mye som mulig, forteller han oppgitt. Etter at han kom tilbake ti Norge har han blitt bedre til bens. Nå er han på rehabilitering i Bodø.

Han kom seg hjem med Norsk Luftambulanse etter at sykehuset ifølge Haugen nektet ham først å reise. Sykehuset tar anklagene alvorlig og vil følge opp saken.

– Dette tar vi svært alvorlig og vi er i gang med undersøkelser av hva som har skjedd. Vi vil komme med en full utredning l løpet av neste uke, forteller pressekontakt Rosa Ruiz ved sykehuset til Avisa Nordland.