Hanne oppfylte drømmen

Har åpnet en bitteliten Bed & Breakfast, men har store planer.  

Spaniaavisen

Publisert 27. februar 2020 09:08

ALTEA

Hun forelsket seg i vakre Altea ved første blikk. Nå har Hanne Neset åpnet en litt annerledes Bed & Breakfast – bare for kvinner.

Det var da hun besøkte Sha klinikken i Albir for et magasin hun skrev for, at hun ble kjent med området og Altea for første gang. Kvinnen fra Kristiansand falt pladask for den pittoreske landsbyen, som i dag har blitt hennes andre hjem.

– Man kan kanskje si at hele Bed & Breakfast-prosjektet mitt startet med at jeg i 2008 fikk lymfekreft, forklarer Neset. Det var snakk om full spredning og kreften hadde gått til hodet. Plutselig ble jeg pasient på sykehuset hvor jeg hadde jobbet som sykepleier. Det var som et sjokk. For å gjøre en lang historie kort, jeg hadde vært gjennom fire cellegiftbehandlinger og hadde fortsatt et par runder igjen før jeg var ferdigbehandlet da jeg bestemte meg for ikke å gå gjennom flere cellegiftbehandlinger og at jeg skulle bli kreftfri.

⇒Trenger du leiebil i Spania eller Skandinavia? Gjør et søk her og finn din bil

Noe den energiske kvinnen mot alle odds greide med alternativ behandling. 

– Jeg spurte legen hva jeg selv kunne gjøre for å bli frisk, forteller den tidligere sykepleieren. Svaret jeg fikk gjør meg ennå opprørt. Ifølge legen var det ingen ting jeg kunne gjøre. Det eneste som ville hjelpe var en enda sterkere cellegiftkur. Gjennom jobben min hadde jeg sett hvor syke pasientene ble av denne behandlingen. Jeg ble veldig skremt. Legene snakket bare om å drepe kreftcellene, og sa ingen ting om hva jeg kunne gjøre for å bygge opp kroppen.

Hun begynte å samle informasjon om kosthold, meditasjon og mental trening som kunne bidra til å bygge opp immunforsvaret hennes. Legene frarådet henne å avslutte cellegiftbehandlingen, men Hanne Neset stod på sitt. 

– Jeg hadde en indre følelse av hva som var riktig for meg. Den følelsen valgte jeg å følge! Da jeg kom til Altea ble jeg fylt av en følelse at her ville jeg bygge opp noe. Hjelpe andre kvinner som trenger en pause fra hverdagen. Kvinner som føler seg slitne, eller kvinner som har gått gjennom en alvorlig sykdom som meg selv. Jeg brenner for å hjelpe kvinner som sliter med ettervirkninger av kreftbehandling. Det er så altfor mange som er ferdig utredet, men fremdeles ikke forstår hvorfor ikke de klarer å komme tilbake i jobb. De føler seg ikke som før, de har mindre energi og blir frustrerte. 

Hannes Wellness, Bed & Breakfast har plass til bare to gjester i gangen. Det er snakk om en leilighet på beste plass foran strandpromenaden i Altea. 

– Jeg elsker dette stedet. Havet bare glitrer mot deg. Jeg vil at alt skal være så hjemmekoselig som mulig. Jeg vil at mine gjester skal få inntrykk av at de på en måte kommer hjem. De får eget rom og eget bad. De får selv velge hvor mye de vil bli med på. Noen ønsker litt mer alenetid enn andre. Noen foretrekker selskap. Jeg tilbyr turer rundt i området. Det kan være til Calpe eller Villajoyosa. Vi besøker gode restauranter, og det blir mange gode samtaler her på terrassen foran havet for de som ønsker det.

Men Neset har en enda større drøm.
– Jeg håper og tror at dette bare er begynnelsen. At jeg har lagt ned den første steinen til noe mye større. Jeg har sett et fantastisk sted ikke så langt herfra som jeg drømmer om å utvikle til et unikt wellness-senter. Om jeg får det til vil fremtiden vise, avslutter Neset.