Han møtte paret som knyttes til forsvinningen

Spaniaavisen går ut med navnet på Oslo-mannen som er søkk vekk - store pengesummer er forsvunnet fra kontoen.

Terje Aspdahl

Publisert 16. mai 2013 18:29

ORIHUELA COSTA

Martin Andersen var ved en anledning innom huset på Playa Flamenca for å se etter den savnede Eddy Müller (43) etter oppfordring fra sin mor. Dette var kun for noen få uker siden. Moren var en god venn av Eddys mor. Han møtte bare det spanske paret, som bodde der sammen med Eddy, utenfor boligen.

– Jeg ringte på og spurte etter Eddy, men de fortalte han var reist til Norge for å begrave sin mor. Noe jeg umiddelbart visste var løgn. Dagen etter mottok jeg en email som på Google-norsk forklarte blant annet at den var fra Eddy, og han var i Norge og at han kom til å bli i Norge en stund fremover, forteller Martin Andersen til Spaniaavisen. Eposten har han overlevert til politiet.

Leiebil i Spania – fri km – gratis norsk servicetelefon – prisgaranti

Andersen er rørlegger på Costa Blanca og hadde Eddys mor som kunde.
– Jeg er redd alt av verdier i huset er borte. Paret som bodde her sammen med Eddy hadde ikke rent mel i posen. Garantert, sier Martin Andersen.

Eddy Müller har vært savnet siden mars bekrefter hans onkel overfor Spaniaavisen. Onkelen er nærmeste pårørende. Han er dypt bekymret for at det har skjedd noe alvorlig med nevøen.

– Eddy har vært narkoman gjennom flere år, og jeg er redd noe alvorlig har skjedd. Min søster, Eddys mor, døde i februar. Jeg snakket sist med Eddy i begynnelsen av mars. Da ringte jeg ham fordi jeg var bekymret over at et spansk par hadde flyttet inn i huset han hadde overtatt etter min søster.

– Jeg vet også at det var store verdier i huset, noe Eddy sa var låst inn i en safe. Han sa til meg at jeg ikke trengte å bekymre meg, sier onkelen til Spaniaavisen på telefon fra Oslo.

Les også: Nordmann fryktes drept

Onkelen har meldt Eddy savnet gjennom norsk politi. De har videre sendt spørsmål til Guardia Civil her på Costa Blanca gjennom den norske ambassaden i Madrid.

– Norsk politi er overrasket over at de ikke har hørt noe fra sine spanske kolleger angående Eddy. Jeg ville også reise ned for å sjekke hvordan det sto til med Eddy, men politiet her frarådet meg å reise da de så alvorlig på saken og mente jeg burde først få forsikringer om at spansk politi møtte meg på flyplassen. Sammen med min familie ble vi enige om at jeg ikke reiste. Jeg vurderer å reise ned i løpet av en uke eller to, sier onkelen.

I ettertid har spansk politi vært i kontakt med onkelen og ytret ønske om at han kom ned.

– Politiet i Spania har bedt meg komme for å avgi en DNA-prøve. Ikke for at de har funnet noen de mistenker er Eddy. Men om noen dukker opp kan man lettere fastslå identiteten, sier han.

Onkelen er redd det er forsvunnet verdier for millioner av kroner fra huset. Hun (søsteren hans og moren til Eddy) hadde blant annet sølvtøy, diamanter og bankbøker i en safe.

Kontoene er tomme og safen er vekk.