Han har vært på ferie på Solgården 19 ganger

…og Stolthetsparaden er årets høydepunkt.

Spaniaavisen

Publisert 25. juni 2017 06:19

VILLAJOYOSA

 Det var dans, musikk og trommerytmer da Solgården arrangerte Stolthetsparaden. Alle storkoste seg, og det var en fin feiring av dens motto: stolt, sterk og synlig.

– Vi har feiret Stolthetsparaden i fem år. Det er stor stas for både vi som jobber her og brukerne. De synes det er flott å kjenne på at de har mye å komme med. Vi er alle unike og har våre sterke sider. Vi er alle flinke til noe. Det er viktig å minne hverandre på at vi er stolte, sterke og synlige, sier Marianne Moe Sbertoli entusiastisk.

Stolthetsparaden er en parade for og med funksjonshemmede, hvor retten til lik samfunnsdeltakelse markeres. Dette er den største og viktigste mønstringen av funksjonshemmede i Norge. Paraden er en del av Independent Living-dagene, hvor Uloba – Independent Living Norge avholder sitt årsmøte, og setter funksjonshemmedes utfordringer på dagsordenen.

Sjekk ut våre flotte bilder fra hele Spania på vår instagram-konto

Flere hadde reist fra Norge for å være med på feiringen på Solgården. En av dem er Torgrim Opheim. Han dro med 14 andre fra omsorgsboligen i Lillehammer, og trives så godt på Solgården at han har vært her på ferie hele 19 ganger.

– Jeg har det kjempefint. Stolthetsparaden er årets høydepunkt, og jeg får treffe gamle og nye bekjente. Det ser jeg alltid frem til. På Stolthetsparaden i fjor holdt jeg hovedparolen, og da snakket jeg om hvor viktig det er å være trygg på seg selv. At man kan være seg selv uten at noen ler, forteller Torgrim Opheim.

Det er ikke rart at Opheim kommer tilbake hvert år. Her er alt tilrettelagt for at han og andre skal ha et bra opphold. Moe Sbertoli forteller:

– På Solgården har vi spesialisert oss på tilrettelegging, og når vi arrangerer turer er det viktig at de er for alle. Ingen skal føle på at man er annerledes. Vi som jobber her gleder oss alltid til disse turene, for jeg tror det gir oss noe spesielt. Av og til føles det man ikke kjenner fremmed. Derfor er det viktig å tilbringe tid sammen så man kan lære seg å forstå hverandre.