Han har ansvaret for Arbeiderpartiets satsing i Spania

Statssekretær besøker Costa Blanca så ofte han kan.

Terje Aspdahl

Publisert 25. februar 2009 11:17

TORREVIEJA

Her er mannen som har fått ansvaret med å følge opp Arbeiderpartiets lokallag i Spania.

– Jeg har fått ansvaret fra partikontoret i Norge med oppfølgingen, men jeg har også en stor egeninteresse av å få dette i gang. Familien har hatt ferieleilighet litt sør for Torrevieja i ti år. Spania er et fantastisk land, skryter Jan-Erik Larsen til Vikingposten.
Til daglig er han statssekretær ved statminister Jens Stoltenbergs kontor. Engasjementet for de nye lokallagene i Spania er oppriktig.

Les også: Ap Costa Blanca Syd i gang

– Arbeiderpartiet prioriterer oppstarten av lokallagene her nede høyt. Vi ser det er en stor norsk koloni her og det er viktig for Ap å nå frem også til disse. Ved å melde seg inn får man en hånd på rattet og kan være med å påvirke sin egen hverdag. Jeg skjønner godt at mange velger å flytte hit hele eller deler av året. Ikke bare er det et fantastisk land, men det er jo også en stor klimabonus ved å bo her, sier Larsen. Han besøker landet så ofte han kan. Det betyr at han er på Costa Blanca minst fem-seks ganger i året.

– Her har man alle muligheter. Enten man vil ligge på stranden å slappe av eller vil oppleve kultur og severdigheter. Alt ligger innfor en kort kjøretur. Enten man reiser sørvest eller nordover fra Costa Blanca. Ved å starte lokallag her håper vi å kunne hjelpe alle de nordmenn som er her med å kanskje få det enda bedre. Vi vet det er mange utfordringer å løse, sier Jan-Erik Larsen.

Les også: Statsministeren blir 17. mai-taler på Costa Blanca

Han er selvsagt også involvert i statsminister Jens Stoltenbergs Costa Blanca-tur 17. mai. Da er det også planlagt et møte med de nystartede lokallagene til Arbeiderpartiet.

– Statsministeren er personlig engasjert i å få lokallagene her i gang. Han ringte selv for å forsikre seg om at alt gikk som planlagt, sier Jan-Erik Larsen.