Han er kriminelt glad i Spania

Han har skrevet både opplysningsbøker og kriminalromaner om Costa Blanca.

Spaniaavisen

Publisert 1. oktober 2010 18:05

ALBIR

Med sin altoppslukende kjærlighet til den hvite kysten, ønsker svensken Peter Larsson å gi inspirasjon til frosne nordboere som kan tenke seg et liv i solen ved Middelhavet.

Vi får nesten ikke satt oss ned i den trivelige stuen før Peter Larsson uttrykker sin dypfølte og ekte kjærlighet til Costa Blanca. I en årrekke har han sammen med kona bodd og jobbet her. Og kommer ikke til å forlate landet før noen eventuelt bærer ham ut.

Les også; Gir hjelp til boligkjøpere i Spania

– Vi var en del av den store svenske bølgen som oversvømte Costa Blanca fra midten av 80-tallet. Det var rene folkevandringen. Vi kom til et land som på ingen måte var forberedt på skandinaver slik som det er i dag. Dermed måtte vi lære ”the hard way”, forteller Peter Larsson til BOLIG.

Han har nettopp lagt siste hånd på kriminalromanen Lyckolandet, som snart skal sendes til forlaget. Den etterfølger Kameleonten, som allerede er godt kjent blant skandinaver langs den hvite kysten. Handlingen i den første boken er lagt nettopp til Costa Blanca. Både steder og miljøer er levende beskrevet. Siden det er en kriminalroman handler det også om store pengebeløp som forsvinner fra en svensk bank.

Her kan du gratis laste ned alle utgavene av Vikingposten BOLIG som PDF

– Jeg har tegnet et positivt bilde av både naturen og menneskene som bor her. Det finnes ingen grunn til å gjøre noe annet. Det er de korttenkte der oppe i nord som tror at vi som har flyttet sørover bare sitter på bar. Det får de bare tro. Vi vet jo bedre. Romanene er ikke direkte ment som opplysningslitteratur. Jeg skrev allerede i 1989 en praktisk håndbok for dem som tenkte på å flytte. ”Din drøm i Solen” tok for seg alle utfordringer man møtte som nyinnflyttet skandinav. Mye av dette har endret seg, så i fjor kom boken ut på nytt, med oppdaterte opplysninger og i en annen drakt. Stadig har folk behov for informasjon, og jeg har ikke sett at andre har skrevet noe lignende. I hvert fall ikke på skandinavisk, uttrykker Peter Larsson.

På jakt etter bolig på Costa Blanca – sjekk prospektene her

I den nye utgaven, ”Flytta Söderut Costa Blanca – Spanien” kommer Larsson som kjentmann med beskrivelser av flere av områdene langs kysten. Ut fra egne erfaringer gir han råd om anskaffelse av bolig og forteller om spansk hverdagsliv. For nyinnflyttede eller for de som fortsatt er i tenkeboksen, vil boken være en konkret og praktisk innledning til det gode liv i Spania.

Som forfatter har Larsson utviklet seg. Dermed har han altså begitt seg inn på den utfordrende sjangeren som kriminallitteratur er.

– Etter å ha jobbet som journalist i svært mange år, har mitt skriftlige uttrykk utviklet seg. Jeg hadde behov for nye utfordringer. Når lesere kommer og spør om jeg kan introdusere dem for noen av romanfigurene, tar jeg det som et tegn på at jeg har lyktes med å skape et troverdig miljø, sier Larsson med et smil.

Bøkene til Larsson kan blant annet kjøpes over nettet fra Capris.no.