Han er 15 år og sjef for eget firma

Møt Kai-Walther Bjerkedok fra Alfaz, skoleelev og selvstendig næringsdrivende med egen nettbutikk.

Spaniaavisen

Publisert 3. februar 2010 18:24

ALFAZ

Bjerkedok er ikke som andre 9. klassinger. Siden han var 13 har han hatt egen nettbutikk og solgt overvåkingskameraer og mobiltelefoner. Nå er de to ansatte.

Når andre på hans alder holder på med PC-spill, Facebook og annet underholdning via sin PC, driver Kai Walther Bjerkedok (15) på med nettbutikken sin. Han har allerede drevet med handel fra Kina til Spania og Norge i to år. Unge Bjerkedok har avdelinger i både Alfaz og Krokstadelva like utenfor Drammen.

Les også: Leverte bil til reparasjon i Norge – stakk til Alfaz med leiebilen

– Det begynte etter vi hadde hatt et innbrudd i 2004 eller 2005. Jeg ble skremt. Kjeltringene var inne og tømte huset for verdisaker mens hele familien lå og sov. Da bestemte jeg meg for å anskaffe meg overvåkingskameraer. Min onkel jobber i Norges største selskap for vaktservice og teknikk. Jeg ble med ham på jobb og snappet opp noen nyttige tips. I 2007 hadde jeg etablert to selskaper og startet import fra Kina. kbmobil.no selger mobiltelefoner og kbsikkerhet.no selger overvåkingsutstyr. Men jeg har allerede planer klare for mitt tredje selskap. Det skal ha mer teknikk som GPS og andre ting. Alt blir importert fra Kina, sier Kai-Walther Bjerkedok til Vikingposten.

Les også: Alfaz del Pi får ansiktsløftning

Selv om han kun er 15 år har han allerede fått tittelen administrerende direktør. Folk i Spania og ikke minst Kina er veldig opptatt av titler. Skal man representere sitt eget firma er det ingen vei utenom. Da er man sjef. Dessuten har han ”ansatt” pappa til å gjøre grovarbeidet.

– Jeg har solgt overraskende godt bare på jungeltelegrafen til nå. Bare her i Spania har vi installert overvåkingsutstyr hos over 50 kunder. Pappa står for boring og skruing, jeg står for koblinger og teknikken. Vi utfyller hverandre godt. Jeg hadde ikke greid dette hvis det ikke hadde vært for all hjelpen jeg har fått av pappa. Men selve nettbutikken med salg og innkjøp er det jeg som styrer helt alene. Til høsten skal jeg faktisk ned til Kina og besøke fabrikken jeg kjøper mesteparten av varene mine hos. Det blir spennende, sier den unge gründeren.

Les også: Har fått palmene invadert av rødbiller

– Hva er så drømmen din når du er ferdig utdannet om noen år? Hva gjør Kai-Walther da?
– Drømmen er å bli pilot, men på en god andreplass kommer politi. Nettbutikken regner jeg med å kunne ha ved siden av jobben min akkurat som jeg har den ved siden av skolen nå, sier han.

– Tjener du gode penger på dette da?
– Jeg har litt mer enn akkurat lommepenger. En del av overskuddet går tilbake til nettbutikken, men litt må jeg kose meg med. Det tar tross alt en del tid. Et par timer hver ettermiddag og litt mer i helgene. Jeg har alltid vakttelefonen med meg. Uansett. Men jeg synes det bare er moro. Jeg møter mange nye hyggelige mennesker hver dag. Og så er folkene jeg handler med i Kina noen utrolig trivelige personer. Jeg gleder meg til å treffe dem til høsten, sier Kai-Walther Bjerkedok.