Han blir årets 17. mai-taler

Tidligere stortingsrepresentant for Høyre og Fylkesmann i Hordaland, Håkon Randal, skal holde årets 17. mai-tale på Costa Blanca-nord.

Spaniaavisen

Publisert 17. mars 2011 10:13

ALFAZ DEL PI

Håkon Randal er en kjent person på Vestlandet og i Bergens-området. I tillegg til å være en stor venn av Island, er han også nå blitt betatt av Spania og Costa Blanca. I år har han takket ja til å holde 17. mai-talene, først på Solgården og senere på dagen i Alfaz sentrum.

– Det er en stor ære for meg å holde talen for nordmenn i Spania på selveste nasjonaldagen. Selv om jeg har holdt utallige 17. mai-taler i Norge, blir dette veldig spesielt for meg. Jeg har ennå ikke begynt å tenke på innholdet, men jeg er en europeer i tankegangen. Jeg gleder meg, sier Håkon Randal til Vikingposten.

Les også: Dette er Spanias Eurovision-bidrag

Randal har tidligere talt i både FN, den svenske Riksdagen, i Finland, på Island og flere andre steder utenfor Norges grenser. Det er ingen tvil om at dette er en erfaren taler. Dessuten har alltid Randal mye humor i sine taler og kåserier.