HagaNor konkurs – datterselskapet i Albir rammes også

Fem ansatte mister trolig jobben.

Spaniaavisen

Publisert 23. desember 2009 13:50

ALBIR

Tirsdag slo HagaNor Reiser, med hovedkontor i Sandnes, seg selv konkurs. Alle ansatte i selskap mister sine jobber. I Albir er det fem personer som går julehøytiden usikkert i møte.

– Det var rett og slett ikke forsvarlig å drive lenger. Vi opplevde en omsetningssvikt de siste månedene som ikke ga oss noe valg, sier administrerende direktør Ingjald Martin Hauge i HagaNor Reiser til NRK.

HagaNor Reiser har avdelingskontor i Albir, der reiseselskapet driver to leilighetsanlegg. Ronny Wiik er daglig leder. Han jobber allerede med alternative løsninger. Wiik har ti års fartstid i HagaNors drift i Spania.

– Jeg jobber med å etablere et nytt selskap her i Albir som skal overta begge anleggene og drifte de videre som tidligere. Men alt er ennå veldig nytt. Jeg fikk ikke vite om konkursen før søndag. Det viktigste for meg nå er å sørge for at gjestene, som allerede har bestilt tur til oss, får oppholdet de har betalt for. Men ennå er det meste litt usikkert. Selskapet til HagaNor i Spania er ennå ikke slått konkurs. Vi får se de nærmeste dagene hva som skjer, sier Ronny Wiik til spaniaavisen.no.