Arkivet

Hadde 100 gjester på bingo


QUESADA

Tirsdag inviterte 12 elever ved VG1 på Den norske skolen i Rojales (DNSR) til årets første felles arrangement. Det samlet over 100 personer til bingo.

Et helt år med corona-restriksjoner ser endelig ut til å gå mot slutten. Tirsdag ettermiddag samlet over 100 personer seg til bingo ved idrettsplassen på den norske skolen i Quesada.– Vi ville finne på noe sammen før skolen tar sommerferie om noen uker. Da ble klassen enig om å invitere til bingo, forteller kontaktlærer Bente Halvorsen til Vikingposten.

Men før invitasjoner ble sendt ut måtte skolen få arrangementet godkjent av Rojales kommune.– Det ble jubel og alle ble kjempeglade da kommunen ga grønt lys. Og det er tydelig at mange har savnet det å kunne samles. Cirka 75 voksen og 40 barn har meldt seg på, sier Halvorsen fornøyd.

Med bingo-invitasjon lå det også med en meny for de som ville ha servering.– Vi fikk ingen begrensning på antall personer til arrangementet. Men vi har kun ti personer ved hvert bord, og med korrekt «corona-avstand». Alt etter gjeldene restriksjoner, sier rektor Signy Munkeby. Da man meldte seg på, bestilte man samtidig hva man ville ha å spise eller drikke slik at elevene fikk et overblikk over hva de måtte kjøpe inn.  All servering forgår ved bordene.

Sett denne: Hevder skolen kommer med grove løgner

Kirsten Lindström og sønnene Daniel (7. klasse) og Tobias (5. klasse) har gjennomført sitt første år ved skolen.– Det har vært et sært år. Vi i familien er alle veldig sosiale av oss, men slik situasjonen har vært har det vært vanskelig å bli kjent med andre, sier mamma Lindström.  De flyttet til Torrevieja for et år siden, men hadde da brukt et par år på å bestemme seg for å flytte.

Etter hvert som vaksineringsprogrammet går fremover og smitteraten synker vil det gi flere lettelser på restriksjonene vi har levd med lenge. Helsemyndighetenes talsperson i corona-spørsmål, Fernando Simón, sier at man om kort tid kan fjerne påbudet om å bruke munnbind utendørs.

– Etter et år her ved skolen vet jeg for eksempel ikke hvordan mange av de andre foreldrene ser ut. Vi har kun møttes med munnbind, så når vi endelig kan trekke ned munnbindet blir man nesten overrasket over hvordan alle ser ut. Det er et beskjedent innrykk man får av hverandre når halve ansiktet er gjemt bak en maske, sier Lindström.

På tross av noe stress er elevene ved VG1 godt fornøyd med årets første fellesarrangement: – Arrangementet var litt stressende og slitsomt, men veldig gøy. Knær og rygg er litt ømme, men det var verdt det. Det var moro å se mange mennesker igjen og prøve å komme tilbake til normalen igjen. Vi syns selv vi hadde gode kaker og godt tilbud av spise og drikke, sier de unge håpefulle.  Klassen ønsker å bruke pengene de fikk inn til en koselig avslutning med noen spennende aktiviteter. Sted er ikke bestemt.

Les mer om:

Nyheter