Gürtelsaken fortsetter i høyesterett

President Francisco Camps i Valencia er fortsatt mistenkt. 

Spaniaavisen

Publisert 20. mai 2009 19:26

VALENCIA

Høyesterett i Valencia fortsetter etterforskningen i Gürtelsaken, i følge spansk presse. Dette betyr at presidenten i regionregjeringen i Valencia, Francisco Camps, fortsatt er mistenkt i saken.

Camps fortalte pressen onsdag at han var fornøyd og lykkelig over å ha fortalt sannheten til dommeren. Han ble avhørt i 45 minutter, der han blant annet ble konfrontert med beskyldningene om bestikkelser av tjenestemenn i Partido Popular både i Valencia og Madrid. Det påstås at gaver er mottatt i bytte med kontrakter. Generalsekretæren i PP i Valencia, Ricardo Costa, og Victor Campos, tidligere visepresident i regionregjeringen i Valencia, var også i forhør tirsdag.

Les også: Henla sak mot ordføreren i Torrevieja

Camps er beskyldt av nasjonalrettens dommer, Baltasar Garzón, for å ha mottatt dresser til en verdi av mer enn 12.000 euro, betalt at selskapet Orange Market. Selskapet skal angivelig ha blitt gitt kontrakter til en verdi av fire millioner euro i gjenytelse, mellom 2005 og 2009, melder nyhetsbyrået EFE.

I en tale i Castilla y León, gjentok PP’s leder, Mariano Rajoy sin støtte til presidenten i Valencia og sa ”som forventet, foreligger det ingen tiltale mot min kollega”.