Gud og Strømsgodset er hans favoritter

Nyansatt sjømannsprest Jo Inge Bolstad i Albir har en stor lidenskap utenom prestegjerningen...

Spaniaavisen

Publisert 6. desember 2012 10:40

ALBIR/VILLAJOYOSA

– Jeg fikk lagt opp gudstjenesteplanen i Drammen etter terminlisten til Godset. De siste 12 årene var jeg prest i Drammen. Dessuten er jeg født i byen og hadde oppveksten på Åssiden. Du kan nok godt skrive at jeg er mer enn normalt interessert i Godset, sier Jo Inge Bolstad til Vikingposten.

Når Jo Inge bodde og jobbet i Drammen fikk han med seg alle hjemmekampene til Godset. Nå må han nøye seg med å se dem på TV.

– Jeg må nok innrømme at det er kona som har siste ordet når det gjelder hva jeg kan se av fotball. Men det skal mye til at jeg går glipp av en TV-sendt kamp med Godset. Da får jeg heller ta igjen arbeidsoppgavene etter kampen, sier Bolstad og smiler lurt.

Bli venn av Vikingposten og Spaniaavisen på Facebook

Den joviale presten har jobbet i Sjømannskirken Albir/Villajoyosa i snart to måneder. Han stortrives. Sammen med sin kone og tre barn har de funnet seg godt til rette i Alfaz del Pi.

Han skal jobbe sammen med de to andre prestene, sjømannsprest Christopher Woie og vinterprest Asbjørn Haugen sørge for både gudstjenester og andre aktiviteter dennes sesongen.

– I tillegg til vanlig prestearbeid har jeg ansvaret for trosopplæringen. Konfirmasjonsundervisningen, trilletreff og korene i menigheten er mitt ansvar, forteller Bolstad.

Interessert i det som skjer i Alfaz del Pi – se her

Den nye sjømannspresten sier det var ganske tilfeldig at de havnet i Spania. De trivdes godt i Drammen, men en dag tidligere i år så han at det var en ledig stilling i Albir/Villajoyosa. Etter flere år med sommerferie sammen med familien på Solgården kjente de til området.

– Jeg spurte kona om jeg skulle søke, og hun sa ja. Jeg fikk jobben og her er vi. Vi har en sønn på tre år med Downs syndrom og hjertefeil. Han har veldig godt av klimaet her nede. I tillegg har vi to jenter på ti og sju år. De går på den norske skolen og stortrives. Men det var ikke helt planen min å havne i Spania. Etter jeg var ferdigutdannet prest skulle jeg til Nord-Norge for å betale ned på studielånet. Men så møtte jeg kona under studiene og alle planer skar seg. Det ble 12 år i Drammen og så er vi altså nå her, sier sjømannspresten.

– Nå er det minus 20 grader i Drammen. Ikke akkurat noe å lengte hjem til. Nei, både jeg og kona liker bedre sol og varme!