Tula Villa har hatt en gresshoppe som samboer de siste seks månedene.

Gresshoppe ble Tulas kjæledyr under pandemien

Finsk-svenske Tuulikki (Tula) Villa fikk seg et nytt kjæledyr i fjor høst. En gresshoppe har blitt hos 75-åringen siden oktober i fjor og den nekter å forlate sitt fosterhjem.

Tula Villa oppdaget noen gresshoppelarver som var klare til å klekkes i hagen sin i Villamartin i fjor sommer.

– Det er jo ikke så mye å finne på nå under pandemien så jeg begynte å følge med på gresshoppene. De forsvant en etter en og bare skallet lå igjen etter hvert som de ble borte. Jeg oppdaget så en som var på vei ut av skallet sitt og jobbet voldsomt med å frigjøre seg. Jeg hjalp den litt på veien, og blåste forsiktig litt luft på den. Den så mer død enn levende ut, forteller Tula til Vikingposten.

Hun fortsetter: 
– Langsomt skiftet den farge fra grønn til litt brunaktig. Og til min store forundring dukket også opp noen flotte vinger. Det tok litt tid før den fikk pumpet nok luft i de skjøre vingene. Et av naturens fantastiske under. Det hadde også begynt å bli litt kjølig om kveldene så jeg tok min nye venn med inn, og plasserte den i en hvit krysantemum. Jeg så raskt at den likte godt blomsten, da den ble mer og mer spist av. Den liker også spesielt godt en oransje hibiskus jeg har ute i hagen samt pollen.

Sett denne? Her skal det bygges nye leiligheter 

Under tiden hos Tula har gresshoppen vokst seg større. 
– Den var i utgangspunktet cirka tre centimeter, nå er den blitt voksen og er åtte centimeter. Den er brun med litt oransje i nakken og leopardflekker på sine flotte bakben. Forleden hoppet den enkelt fire meter og viste frem sine vinger for første gang. Vingene har frem til nå vært sammenfoldet inntil kroppen.

Tula Villa har lest seg opp om gresshopper og funnet ut at hennes nye «samboer» er av arten rettvinger (Orthoptera).

– Den tilhører den gjengen av gresshopper som operer i store horder og spiser alt på sin vei. Så min «Timmy» vet nok lite om opphavet sitt, for den har ikke vist tegn til å forlate hagen min. Den ble borte for meg en stund, og da trodde jeg den hadde reist for godt. Men så fant jeg frem gresshoppe-lyder på min PC og da dukket den straks opp og satte seg ved PC-skjermen. Nå er den kanskje for gammel til noen lengre utflukter. Jeg tror livslengden kun strekker seg trolig frem til over sommeren. Den søker i alle fall mot mitt aircondition-anlegg når jeg setter på varmen, og trives veldig godt med den varme luften den gir, avslutter Villa.

Debatt
Spaniaavisen oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.