Graver opp Torrevieja sentrum midt i turistsesongen

Ikke alle er like begeistret for at Torrevieja kommune valgte å starte gravearbeid og oppgradering av Caballero de Rodas midt i ferietiden og når turistene er i flertall.

Terje Aspdahl

Publisert 3. august 2009 05:33

TORREVIEJA

Nå får kommunen kritikk fra både opposisjonen og mange av de  næringsdrivene som rammes knallhardt. Kommunen hevder de måtte bruke de bevilgede pengene innen 2009 ellers ville de bli trukket tilbake. Dette avviser opposisjonen, som påstår regjeringen hadde gitt utsettelse på grunn av at Torrevieja er avhengig av turistene og derfor ville en utsettelse blitt gitt fra sentralt hold.

Leder for sosialistpartiet i bystyret, Miguel Selva, sier at når arbeidet nå er satt i gang bør de berørte næringsdrivende i gaten kompenseres. Han foreslår på vegne av PSOE at man unntar søppelavgift, leie av p-plasser og avgift for uteservering for de som er rammet av arbeidet.

Les også: Jobber for toglink til Torrevieja

Svorske kafé Hudik ligger midt i calle Caballero de Rodas og blir drevet av norske Beate Eng og svenske Per Hallebratt. De har måttet avse uteserveringen i sommer.

– For vår del er det faktisk den beste tiden de satte i gang arbeidene med å oppgradere en av Torreviejas hovedgater til å bli en miljøgate. Sommermånedene er faktisk den stilleste tiden på året for oss. Nå ser vi heller frem i mot en gate som kanskje vil trekke til seg flere kunder hos oss fra høsten, sier Hallebratt til Vikingposten.

– Forhåpentligvis vil dette også føre til en triveligere uteservering for alle de faste kundene våre, sier Beate Eng.

Les også: Klager på elendig Torrevieja-strand

Etter å ha bli fratatt uteserveringen, som er forhåndsbetalt til kommunen, har Cafe Hudik lagt inn en klage for å få pengene tilbake arealene som ikke kan benyttes.

– Man må legge inn en klage for å få dette tilbakebetalt, det regner vi med skal gå i orden. Men det er jo litt påfallende vi må søke/klage på dette. Kommunen burde vite at disse arbeidene skulle skje, før vi betalte leie av utplassen vår, sier Beate Eng til Vikingposten.