Gravde 150 meter lang tunnel for å rane bank

Tyvene flyktet da politiet var på vei.

Spaniaavisen

Publisert 24. august 2014 17:37

ELCHE

Alarmen gikk da sikkerhetskameraene i Banco Popular i Elche (Alicante) fanget opp lys fra tyvenes lykter. Politiet kom raskt til åstedet og oppdaget er stort hull i gulvet og en tunnel som var én meter høy og hele 150 meter lang.

Tunnelen førte til en gammel frittliggende eiendom i gaten Calderón de la Barca, nesten to kvartaler unna banken. Politiet tror "ranerne" er en del av en internasjonal kriminell organisasjon som har spesialisert seg på denne type ran. 

Banco Popular ligger i hovedgaten Jorge Juan i det travleste området i sentrum av Elche. Banken var stengt da hendelsen inntraff.

Skal du på tur i Spania? Book hotell eller leilighet her

Da de mistenkte oppdaget at politiet var underveis, flyktet de via tunnelen inn i huset og forsvant. Sannsynligvis ble de vaslet av en annen person som holdt vakt utenfor.

Politiet søkte i nærliggende butikker og boliger. De gikk selv ned i tunnelen og inspiserte huset for å lete etter bevis som kunne føre til en pågripelse. 

Naboer har fortalt til politiet at de ikke har sett noe uvanlig til tross for uker med graving åtte meter under bakken. Men én nysgjerrig og oppmerksom dame, som bor rett overfor huset, hadde lagt merke til flere menn som jobbet i huset.

Hun synes det var merkelig at det ikke ble noe søppel som måtte fjernes i forbindelse med arbeidet. Hun og andre naboer gikk for å spørre "arbeiderne" hva de gjorde med bygningen som hadde vært forlatt i tre år. Mennene fortalte rolig at de pusset opp huset for de nye eierne. 

Poltitiet jakter fortsatt på mennene, mens banken sier de har trappet opp sine sikkerhetstiltak.