Golfturister bruker mer penger

Golfere på ferie i Valencia-regionen bruker 100 prosent mer enn andre turister.

Spaniaavisen

Publisert 29. januar 2011 09:40

VALENCIA

Turister som besøker Valencia-regionen for å spille golf bruker i gjennomsnitt 120 euro per dag. Dette er dobbelt så mye som andre turister på en ukes ferie i distriktet. Rundt regnet legger de igjen 900 euro hver.

Golforganisasjoner og turistmyndighetene i regionen satser nå på at enda flere golfere skal besøke Valencia. For de neste to sesongene er målet at 30.000 turister med golfbager skal komme på ferie.

Bli venn av Vikingposten og spaniaavisen.no på Facebook

President Peter Walton i golfturorganisasjonen IATGO, er overbevist om at regionen kan få en bærekraftig vekst på 27 millioner euro i året ved å gjennomføre en effektiv golfpolitikk. Da er også sideeffektene av disse besøkene tatt med i beregningen.

Han påpeker videre at man har med en lojal besøksgruppe å gjøre, i og med at golfere begynner å spille i en alder av 25 og fortsetter trofast langt inn i alderdommen.

Les også: Populær golfbane til selvkost

På en messe i november i fjor deltok 350 golfturoperatører fra hele verden. 95 prosent av delegatene på messen hadde aldri besøkt Valencia-regionen. Nå ligger det et tungt ansvar på turistmyndighetene. Det må et effektivt og smart samarbeid til for at golferne virkelig skal få opp øynene for denne delen av Spania.

Trenger du leiebil i Spania? Sjekk ut prisen her. Prisgaranti og gratis norsk servicetelefon

Nordboere som opplever en kort og ofte fuktig golfsesong, har en tendens til å oppsøke sydligere strøk både i forkant og etterkant av den nordiske sesongen. Valencia-regionen har absolutt mange flotte baner å by på for både de med høyt og lavt handicap.