Gode tall for turistnæringen

Med stadig flere spanske turister og fortsatt mange utlendinger ble påsken en suksess for turistnæringen, såvel nord som sør på Costa Blanca.

Spaniaavisen

Publisert 26. april 2017 14:33

TORREVIEJA/ALFAZ

Byråd Serrano melder om en svært markant økning i antallet turister i Torrevieja påskeuken. Hun sier at man hadde et gjennomsnittlig belegg på 82 prosent av sengeplassene i byen. 

Belegget varier fra 72 prosent på hoteller og leiligheter med en stjerne, rundt 83 prosent på hotell med to og tre stjerner og rundt 90 prosent på pensjonatene.

Men folk har også brukt ferieleilighetene sine, vannforbruket økte med rundt 16 prosent og det er samlet inn ti prosent mer søppel enn foregående år. 
Temperaturen var omtrent som i fjor, 16,5 grad i snitt i 2016, mens termometeret viste en grad høyere i år, 17,5 grader. 

Også i nord er kommunepolitikerne fornøyd med påskeuken. I Alfaz meldes det også om belegg på opp mot 90 prosent i deler av hotellbransjen. Ordfører Vicente Arques sier at det har vært en markant økning av spanske turister og særlig barnefamilier. 

Ordføreren sa også at turistene ikke bare brukte tiden på stranden, selv om mange nøt årets første solstråler på Albir-stranden denne påsken. Andre fant også tid til besøk i naturparken i Serra Gelada, forskjellige museer og turveien Camino del Faro de l’Albir.

Sammen med spanske turister, som utgjorde flertallet i påsken, kommer de fleste turistene i kommunen fra Europa. De fleste utenlandske turistene kommer fra Frankrike, Norge, Nederland, Belgia og Storbritannia, ifølge ordføreren.