Gleder seg til bispevisitas

Biskopen kommer til Costa Blanca.

Spaniaavisen

Publisert 15. mars 2012 10:38

COSTA BLANCA

Biskopen i Bjørgvin, Halvor Nordhaug, er Sjømannskirkens øverste leder. Fra 21. til 27. mars er han i Albir/Villajoyosa og litt ellers rundt nord på kysten.

Sjefen for Sjømannskirken/Norsk kirke i utlandet er biskopen i Bjørgvin. For tiden heter han Halvor Nordhaug. Neste uke kommer han til Costa Blanca for å besøke Sjømannskirken i Albir/Villajoyosa, og de norske institusjonene i området nord på kysten. I tillegg skal han til Torrevieja og Quesada den 23. mars. Der skal han besøke både Den Norske Skolen i Rojales og kirken på La Siesta.

Les også: Imponerende elevkonsert i sjømannskirken

– Vi gleder oss til besøket! Halvor Nordhaug kommer sammen med Sjømannskirkens generalsekretær, Audun Myhre, og utenlandssjef Asbjørn Vilkensen. Det er en sjelden anledning når Bjørgvin biskopen har sin visitas her. Besøket skal både være en inspirasjon for oss som bor og arbeider her og en inspirasjon for nordmenn som har sitt hjem her i kortere eller lengre tid, sier vikarprest Christopher Woie til Vikingposten.

Biskop Nordhaug kommer til å bo i Albir og ha sine fleste besøk i Alfaz del Pi-området. Blant annet på de to norske skolene, helseinstitusjoner, Den Norske Klubben Costa Blanca, konsulatet og ellers møter med personer i menigheten. Men han skal også en dag ned til Torrevieja-området.

Bli venn av Vikingposten og Spaniaavisen på Facebook

– Visitasen skal gi biskopen informasjon om den virksomhet som sjømannskirken driver. Besøket er en gylden anledning til drøftinger og et felles møtested for biskopen, Sjømannskirkens øverste ledelse og staben lokalt. Både av frivillige og ansatte, sier Woie.

PS! Prest Christopher Woie er vikar for sjømannsprest Jermod Hausberg som for tiden er i studiepermisjon.