Gleder seg over Torreviejas ekstreme oppussing

13,5 millioner euro investerer Saltbyen i oppussing av gater, fortau, belysning og parker. Innbyggerne jubler. Både nordmenn, andre utlendinger og spanjoler.

Terje Aspdahl

Publisert 3. mars 2010 23:48

TORREVIEJA

Gunn (41) og Peder (51) Prestmarken kjøpte hus i Torrevieja før jul. Nå har de vinterferie i Saltbyen og er mektig imponert over oppussingen av gater og parker i byen.

– Vi var her første gang i 2001, og har siden feriert her flere ganger. Til slutt bestemte vi oss for å investere i fast eiendom. Når vi tar en runde rundt i byen, ser vi tydelig den har hatt en enorm utvikling de siste årene. Gatene oppgraderes flere hakk. Vi trives så godt her at vi ikke har spesielt lyst til å reise hjem til kuldegrader og over en meter snø på Gjøvik. Vi valgte heller sol og varme fremfor hytte på fjellet i Norge, sier Peder Prestmarken til Vikingposten.

Les også: Åpnet ekte svensk gatukök i Torrevieja

Gatene og fortauene i Torrevieja får nytt asfaltdekke for tiden. De får også ny gatebelysning og utendørsmøbler, nye planter og tilpasning for rullestolbrukere. Arbeidene i sentrumsgatene vil koste 3,5 millioner euro.
Samtidig har kommunen begynt på en investering på hele ti millioner euro i asfalt i urbanisasjonene i kommunen. Dermed får flere av kommunens veier en solid oppgradering. Arbeidene skal være ferdig til påske.

Les også: Setter ned parkeringsavgiften i Saltbyen

– Vi ser på huskjøpet som en investering i alderdommen. Huset vi kjøpte fikk vi til en god pris, selv om vi pusset opp både ute og inne. Vi jobber begge innen skoleverket i Norge, og dermed har vi en fastsatt ferie som vi må følge. Men dette betyr også vi kan bestille flybilletter i god tid. Noe som igjen fører til en billig ferie. Forrige helg var vi på Hafjell. Det kostet oss 5000 kroner med en overnatting. Denne uken betaler vi 3000 kroner for både flybilletter og leiebil, sier Peder Prestmarken.

Les også: Torrevieja skal bli grønnere

– Vi har fått det veldig fint. Nå kan jeg tenke meg å lære spansk. Spanjolene har vært veldig hjelpsomme, og det hadde vært gøy å kunne kommunisere mer enn det vi kan nå. Vi får se. Det som er sikkert, er at vi vil bruke alle feriene her på "hytta", smiler Gunn.