- Glad Zapatero vil feire 17. mai med nordmenn

Stoltenberg ser fram til møtet med Spanias statsminister i Alfaz del Pi. 

Spaniaavisen

Publisert 14. mai 2009 06:19

COSTA BLANCA

Søndag ettermiddag møtes Norges og Spanias statsministre i Alfaz til norsk nasjonaldagsfeiring. Statsminister Jens Stoltenberg er glad Zapatero fikk presset inn et besøk på Costa Blanca.

– Jeg setter stor pris på at statsminister Zapatero tar seg tid til å feire 17. mai sammen med nordmennene på Costa Blanca. Det understreker ikke bare det tette båndet som er mellom Norge og Spania, men også den berømte gjestfriheten som møter alle nordmenn i Spania. Jeg er også glad for at jeg får anledning til et møte med ham, sier Jens Stoltenberg til Vikingposten.

– Er det noe spesielt du kommer til å diskutere med Zapatero?
– Vi vil diskutere de store utfordringene vi står overfor, som den internasjonale økonomiske krisen og kampen mot menneskeskapte klimaendringer. Zapatero er en fremstående europeisk politiker, og han er en viktig samtalepartner for meg, sier statsministeren.

Les også: Han har ansvaret for Arbeiderpartiets satsing i Spania

Jens Stoltenberg har med seg kona Ingrid Schulerud når han ankommer Alicante fredag kveld og rekker å blande jobb og fritid før et hektisk program tar overhånd.

– Søndag 17. mai skal jeg først være i Torrevieja om morgenen. Formiddagen skal jeg være på Solgården, og ettermiddagen i Alfaz. Jeg skal holde 17. mai-talen på Solgården, og må bare innrømme jeg gleder meg til å feire nasjonaldagen sammen med det norske samfunnet på Costa Blanca. Det er både en ære og en glede, sier Jens Stoltenberg.

Mandagen skal statsministeren på offisielt besøk til Den Norske Skolen i Rojales på formiddagen og så skal han delta på et åpent møte i regi av Det norske Arbeiderparti Costa Blanca på Guardarmar.

Les også: Kollaps for norsk eldreomsorg i Spania

– Jeg gleder meg til å besøke de forskjellige institusjonene. Både Solgården, Reuma Sol og skolen i Rojales. Jeg har i alle år hatt stor respekt for det norske miljøet på Costa Blanca, og alt det de har fått til. Og så forstår jeg godt de nordmenn som velger å flytte til Spania. Spesielt de som er pensjonister. Spania er et nydelig land med et godt klima. Men også mange yngre har flyttet til Spania etter hvert. Nå skal jeg møte mange mennesker som bor der, og få med meg førstehåndsinformasjon tilbake til
Norge. Hva dere synes er bra og ikke bra, sier Stoltenberg til Vikingposten.