Gjorde høstferien om til treningssamling i Torrevieja

Det var ikke noe lite turfølge fra Rygge som ankom Costa Blanca.

Terje Aspdahl

Publisert 1. oktober 2015 19:06

TORREVIEJA

HK Rygge jenter 15 gjorde om høstferien til en treningssamling i Torrevieja for å toppe formen før seriestart.

Hele 51 personer ble turfølget på da HK Rygge la treningssamlingen til Costa Blanca. Med to treninger daglig og to kamper, mot Elda og Elche, har håndballjentene fra Østfold fått kjørt seg under samlingen.

– Det er er tett program for jentene, men det var vi klare på før vi dro fra Norge. Dette er en treningssamling, selv om vi har også fått shoppet og badet, sier hovedtrener Lill-Iren Berger til Vikingposten.

Jenter 15-laget består av 18 spillere og har med seg fire personer i trenerteamet til Torrevieja. Foreldre med barn utenom laget utgjør 27 personer.

Les også: Søkte seg til Spania før de ble for gamle

Det er trener Berger og samboer Arne Sandaker som har feriehus i Torrevieja og ville forsøke å få laget med på treningsturen.

– Idéen kom ifjor etter en rusletur rundt i området hvor vi så det flotte idrettsanlegget her. Hjemme tente alle på forslaget og i løpet av det siste året har vi samlet inn 140.000 kroner på dugnad. Både jentene med foreldre har virkelig stått på for å få dette til, sier Lill-Iren Berger.

Om opplegget, som er gjennom Roy Pedersen og hans «Fotball i Spania», og treningsfasilitetene er gjengen fra Østfold mektig imponert.

– Dette er et kjempebra opplegg. Vi har fått alle våre ønsker oppfylt og mere til. Når det for eksempel regnet om ettermiddagen og vi ikke kunne trene ute, fikk vi låne hallen selv om vi ikke hadde booket tid. Dette er noe vi absolutt vil anbefale flere av lagene i klubben hjemme. Det er fantastiske treningsforhold.
– Nå håper og satser vi vi på A-sluttspill i den hjemlige serien, sier hjelpetrener Therese Olsen.