Gjør strendene mer tilgjengelig

Orihuela Costa har brukt 45.000 euro på tilrettelegging for bevegelseshemmede.

Spaniaavisen

Publisert 11. september 2009 16:21

ORIHUELA COSTA

Byråd for Orihuela Costa, Jose Antonio Aniorte forteller at det nå er bygget ramper for bevegelseshemmede på mange av de offentlige strendene i kommunen. President i foreningen ”Orihuela uten Grenser” er svært fornøyd med tiltaket.

Fortauskanter langs promenaden mellom Cabo Roig og La Zenia er også tilpasset rullestolbrukere, og gir uhindret tilgang til både promenaden og noen av strendene langs strekningen.

Les også: Klager på elendig Torrevieja-strand

I alt er 40 nye ramper bygget av kommunen. Mer enn 45.000 euro (rundt 400.000 kroner) er brukt til forbedringene. Aniorte sier at kommunen har planer om å lage tilsvarende ordninger på alle strendene innen neste sommer.

Opposisjonspartiet C.L.A.R.O. ved Bob Houliston ønsker forbedringene velkommen.
– Vi skulle likevel gjerne sett at arbeidene hadde vært ferdige før sommersesongen, slik at bevegelseshemmede hadde hatt glede av dette allerede i år, sier Houliston.

Les også: Strandmassasje mulig smittebombe

Han påpeker videre at det er synd for alle besøkende i Orihuela Costa at strandpromenaden mellom La Zenia og Playa Flamenca fortsatt ikke står ferdig.
– Pengene er bevilget fra miljødepartementet i Madrid, men arbeidet har stått stille helt siden ordfører Monica Lorente (PP) overtok styringen i kommunen i 2007, sier talsmannen fra C.L.A.R.O.