Gjør rent bord på alle utstillinger

Kikkis Dolly er Champion i hele tre land.

Spaniaavisen

Publisert 31. oktober 2009 12:02

ALFAZ

Dolly er kun fem år. Likevel er hun allerede champion i Norge, Spania og Irland. Dolly er en av to norske old english sheepdog som har den prestisjetunge tittelen; Internasjonal champion.
Matmor Kikki Brager-Rankin og hennes old english sheepdog Dolly gjør rent bord på alle hundeutstillinger de er med i.

Les også: Smuglet chiahuahua i håndbagasen på fly

– Dolly har vunnet alt som går an å vinne for en fårehund her i Spania. Vi har rett og slett ikke flere titler å konkurrere om. Neste store mål er dermed å få valper, eller bli best også i Irland. I Norge er hun allerede best. Hun er faktisk den eneste old english sheepdog i Norge som er internasjonal champion. Det var en hannhund også, men jeg tror han er død, forteller Kikki Brager-Rankin til Vikingposten.

Les også: Angrepshund holdt på å ta livet av Lille-Trille

La det ikke være noen tvil om at dette er en unik hund. For å få tittelen internasjonal champion, og det internasjonale sertifikatet CACIB som et bevis på det, må du være champion i tre forskjellige europeiske land. Dolly har vunnet to ganger i Norge, fire ganger i Spania og en gang i Irland.

– Jeg har bodd i England i 28 år. Derfor har jeg gode kontakter på de britiske øyer. Det er også dit vi skal snart nå for å pare henne med den engelske championen av samme rase. Jeg fikk oldefaren til Dolly for 21 år siden, og har hatt valper i samme familien siden. Nå skal jeg altså ha en
valp etter Dolly. Den beste i kullet. I og med at Dolly lett kan bli 13-14 år, kommer jeg til å ha to hunder en stund fremover. Men jeg skal ikke slutte med å stille dem ut. Jeg elsker å konkurrere med hundene mine, sier Kikki.

Les også: Deler leilighet med 17 dyr – se video

 PS! Det var for øvrig denne hunderasen som ble landskjent i Norge da Geir Børresen gjorde hunden levende i skikkelsen Labbetuss på Barne-TV fra 1982 til 84.