Gjør nye investeringer for ny spansk røykelov

Pubeier glad for innstrammingen.

Spaniaavisen

Publisert 7. januar 2010 16:27

TORREVIEJA

Bar La Rosaleda har allerede gjort lokalene klare for den nye utvidede røykeloven som blir innført i løpet av første halvår i 2010.

Daglig leder Merethe Grøtvik på Bar La Rosaleda har investert mange euros på å gi sine røykende gjester gode forhold også etter det blir totalforbud mot å røyke innendørs i barer og restauranter. Hun har bygd et kraftig tak i tre over terrassen, og montert opp vegger man enkelt kan rulle opp og ned. Med andre ord et lunt og fint lokale til røykerne.

Les også: Røykere skal skremmes før røykeloven skjerpes

– Vi er glade for den nye røykeloven. Da vil det ikke lenger være noe tvil om hvordan man skal praktisere røyking inne i restauranter. Alle som vil røyke må utendørs. Punktum. Men vi har ennå ikke fått noe tidspunkt fra myndighetene om når denne nye loven skal tre i kraft, sier Merethe Grøtvik til Vikingposten.

Les også: Røyking blir forbudt på puber og barer i Spania

Hun hevder at cirka 70 prosent av alle hennes gjester er røykere. Likevel hevder Grøtvik at samtlige av gjestene er positive til den nye røykeloven.

Restauranten har allerede fått god bruk for de ”nye lokalene”. Hver torsdag er det stinn brakke når de arrangerer quiz. Men nå kan alle sitte godt og varmt på den nye røyketerrassen…

– Jeg er selv røyker og kommer garantert til å røyke mindre etter røykeloven. Det blir ikke like lett å tenne en røyk når jeg må ut på terrassen hver gang, sier Merethe Grøtvik og smiler lurt.