Gjør klar for ny korfest på Costa Blanca

Norges Korforbund satser.

Spaniaavisen

Publisert 20. september 2012 07:21

ALFAZ DEL PI

Singing Costa Blanca 2013 er allerede godt i gang med planleggingen. Første øvelse for det nye prosjektkoret er helgen fra 16. til og med 18. november. Så kommer det til å gå slag i slag frem til konsertene på Casa de Cultura lørdag 2. mars 2013.

– Påmeldingsfristen til å være med i prosjektkoret er allerede 1. oktober. Absolutt alle som synes det er moro å synge kan delta. Man behøver slettes ikke ha noe korerfaring for å bli med. I vår hadde vi 50 damer fra Alfaz-området med i prosjektkoret som sang ABBA-sanger. Vi hadde to konserter i Casa de Cultura med fulle hus. Nå skal vi gjenta suksessen med Simon & Garfunkel. Det nye denne gangen er at vi også trenger menn. Mange menn, sier Erland Dalen til Vikingposten.

Les også: Norske damer klar for korfest

Prosjektkoret for Singing Costa Blanca 2013 skal øve en helg i november, en helg i januar og enkelte øvelser i februar. Ellers blir det masse ”hjemmelekse” for koristene.

– Sangene vi skal synge er de mest udødelige slagerne til Simon & Garfunkel. Bridge Over Troubled Water, Mrs. Robinson, Sound of Silence, El Condor Pasa og mange flere. Vi satser på 15 sanger, og så vil vi i Norges Korforbund ha med oss fire profesjonelle musikere til øvelser og konserter, forteller Dalen.

Finn hjelp i vår bransjeguide – se alle næringsdrivende her

– Er ikke dette noe som bare er for dem som virkelig kan synge?
– Nei. Dette er åpent for alle. Sangstemmen kan trenes. Å synge er utelukkende en treningssak. I prosjektkoret skal vi gjøre hverandre gode. Er du glad i å synge er det selvsagt bare å møte opp. Norges Korforbund vil ha flere folk til å synge i kor, sier Dalen.

PS! Erland Dalen skrev i sin tid masteroppgave på Universitetet i Oslo og Høyskolen i Hedmark om to sanger til Simon & Garfunkel. Favoritten hans er ”Still Crazy After All This Years”.