Gjør god butikk på sprengkulden

Noen kan glede seg over kulden i Europa. Saltproduksjonen i Torrevieja går for fullt om dagen.

Spaniaavisen

Publisert 13. januar 2010 12:43

TORREVIEJA

Eierne har til salt i grøten! Ekstremværet med sprengkulden og masse snø over hele Europa gjør at man kjører ut 2000 tonn salt hver dag fra Saltbyen.

Lastebilene kjører i ett sett om dagen. Rene kolonner på vei til Nord-Spania. Kulden sørger for rekordproduksjon ved saltanleggene i Torrevieja. Direktør i selskapet Salinas de Torrevieja (NCAST), Vicente Suarez, forteller at denne trafikken har vedvart de siste tre ukene.

Les også: Gjennomfører nye investeringer i saltproduksjonen

I tillegg til alt saltet man kjører til Nord-Spania med lastebil, sender også NCAST mellom 3500 og 4000 tonn til salt til vinterveiene i Norden, Storbritannia og Frankrike via sjøveien. Men det er spesielt den ekstreme kulden man har hatt i Nord-Spania de siste ukene som har gjort at anleggene selger salt som ”varmt hvetebrød”.

– Kuldeperioden er ventet å vare frem til slutten av februar her i landet. Forsendelsene våre til utlandet (Nord-Europa) er rimelig konstante. Det er vinterværet her i Nord-Spania som er variabelt for oss. Jeg husker i 2007 hadde vi en ”alt for varm” vinter her. Det merket vi på etterspørselen. Men i år skal vi ta igjen en del, sier Vicente Suarez til nyhetsbyrået EFE.

Saltanleggene hans produserer 700.000 tonn salt i året, og sysselsetter omkring hundre personer.