Reise

Gjør endringer i buss­tilbudet i Torrevieja

Flere busser, kortere ventetid og bedre tilbud under sommersesongen.


TORREVIEJA

Bussflåten fornyes i sin helhet og dobles i antall til 32 enheter, de vil være hybridtyper med unntak av fire enheter som vil være 100 prosent elektriske i en klar forpliktelse fra bystyret i Torrevieja til bærekraft ved å øke miljøkvaliteten til tjenesten, samt redusere utslipp og støyforurensning.

Byråd for transport i Torrevieja kommune, Antonio Vidal, snakker om den nye urbane kollektivtransporttjenesten, som vil bli mye mer dynamisk, effektiv, tilgjengelig og bærekraftig enn den nåværende, som vil transformere den i mange aspekter. 

Det nye tilbudet vil få lengre rutetider, hyppigere busser og kortere ventetid for brukerne. Likeledes etableres det inntil tre knutepunkter, det vil bli en økning i bussholdeplasser og informasjonssystemet skal forbedres, også med APP (dataapplikasjon for mobile enheter og nettbrett). Bussene vil utstyres med videoovervåking og holdeplassene vil ha dynamiske informasjonspaneler med ankomsttider og servicehendelser.

Linjene øker med to, fra dagens syv til ni, og tjenesten utvider timeplanene sine og starter 30 minutter tidligere klokken 07.00 og slutter 30 minutter senere klokken 22.30. I periodene med maksimal turisttilstrømning som i juli og august og i påsken vil tjenesten forlenges til klokken 24.00. 

Likeledes inkluderer det nye kollektivtilbudet tre nattlinjer som vil være i drift mellom klokken 24.00 og 04.00 om morgenen, i månedene juni, juli, august og september, samt hver lørdag hele året. 

Det nye kollektivtilbudet i byer bringer med seg et nytt takstsystem med bonuser for ulike grupper:

- Enkeltbillett for 1,35 euro 
- 0,90 euro for flere turer. Gyldig kort for å lade multi-tur bonuser, som kan brukes på alle linjer og overføringer.
- 0,65 euro for ungdom/skoleelever/ familie.
- 25 euro for et kort med ubegrenset reise i 30 dager. 
- 30 euro for et kort med ubegrenset reise i 30 dager på alle linjer. 

- Gullkort. Et gratis og ubegrenset brukskort for personer over 65 år registrert i Torrevieja. Anskaffelsen av det personlige kortet har en pris på 4 euro.

- Turistkort. 8 euro for tre dager og 16 euro for syv dager. Kortet tillater ubegrenset bruk av linjene i en fastsatt periode og gir også mulighet for å benytte andre kommunale tjenester.

Debatt
Spaniaavisen oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.