Gateselgere og politi i klinsj i Torrevieja video

Se video her.

Spaniaavisen

Publisert 1. juni 2012 05:47

TORREVIEJA

Det ble en trykket stemning da minst 50 afrikanere bestemte seg for å stoppe trafikken ved plaza de Waldo Calero i Torrevieja i går ettermiddag. Aksjonen er en protest mot at gateselgerne har fått håpløse arbeidsforhold etter at politiet har satt ned en egen enhet for å bli kvitt ulovlige selgere.

Dermed har ikke afrikanerne kunnet drive sin vante handel i gater, på strender og markeder de siste ukene.

Politiet valgte i går å be om å få se ID-papirer fra flere av aksjonistene i går, noe som provoserte gruppen. Ifølge La Verdad ble det kastet stein mot politiet under aksjonen. I alt var 30 politi i sving under demonstrasjonen.

Nye boliger på plass i vår boligportal – finn din feriebolig i Spania her

Tre senegalesere ble pågrepet i går etter konfrontasjonen.

Byråd Eduardo Gil Rebollo (PP) ønsker ikke å diskutere med afrikanerne. Kommunen vil gjøre alt for å hindre salg av falske varer i byen. 

– Er det noen som har gitt dere tillatelse til å selge piratvarer i spanske gater? Vi vil ha en stopp av dette salget og byen kan ikke tillate noe annet. Det er forbudt å selge piratvarer enten du er spansk eller utlending, sier Gil Rebollo.

Lederen for den senegalesiske foreningen har 200 medlemmer. Foreningen ber om dialog for å hindre at konflikten skal eskalere.

Se video under