Gassranet og rundstjålet første natt i Torrevieja

Gjensynet med Torrevieja ble grusomt. Allerede første natten ble Ulla og Bosse Wedberg gassranet og frastjålet alle verdisaker.

Terje Aspdahl

Publisert 23. april 2009 06:55

TORREVIEJA

– Vi var trøtte og la oss tidlig, cirka klokken 22.30. men før jeg la meg merket jeg noen utenfor badevinduet. Jeg ble litt skremt av dette, men Bosse beroliget meg med at det er heis rett utenfor og at det sikkert var noen som hørte til i urbanisasjonen, forteller Ulla Wedberg.
– Vi låste alle dører, men utelot å stenge gitteret til verandaen.
Leiligheten vi leier ligger tross alt i fjerde etasje. Vi så det ikke som noen fare at noen skulle bryte seg inn den veien, sier Bosse Wedberg.

Les også: Tyveribande herjer i Alfaz og Altea

Det skulle vise seg å bli skjebnesvangert.

Ulla våknet først, cirka klokken 8, med en dundrende hodepine. – Jeg merket straks jeg kom inn i stuen at noe var galt. Jeg så alle skuffene var trukket ut og dernest terrassedøren som var brutt opp. Jeg vekket Bosse. Også han hadde en voldsom hodepine, sier Ulla.

– Jeg har aldri hodepine, så jeg forsto ganske raskt vi måtte være gasset og ranet, forklarer Bosse.

Det svenske paret har tidligere bodd 11 år i Torrevieja. Forrige lørdag kom de kjørende fra Sverige. Marerittet startet allerede under en overnatting i Lübeck i Tyskland. Her ble Bosses diabetesmedisiner stjålet etter et innbrudd i bilen. Når de endelig var kommet frem til Torrevieja, ble de gasset og ranet for alle verdisaker første natten.

Les også: Ranet i eget hjem mens de sov

Tyvene tok til og med med seg Bosses briller, bukse og skjorte. Klærne fant han igjen dagen etter, sammen med tomme lommebøker.
– Jeg har aldri sett en så tom lommebok. Til og med tannpirkeren min var fjernet. Også belte til buksa mi var borte, forteller Bosse Wedberg til Vikingposten.

– Jeg beholder alltid, i det minste, gifteringen på om natten, men av en eller annen grunn tok jeg den av her. Nå er alle smykkene min stjålet, sier oppbrakt Ulla Wedberg.

Ekteparet kjenner Torrevieja godt, men episoden har gjort såpass inntrykk på dem at de har valgt å avslutte oppholdet fjorten dager før tiden.
– Det verste er å vite vi har hatt personer inne på soverommet vårt. De har gått rundt oss og tatt alt de ville uten at vi har kunnet gjøre noen ting. Det er skremmende. Det er nesten så det ikke har gått helt opp for meg hva vi har vært utsatt for, sier Ulla.

– Vi forlater ikke Torrevieja for godt, forsikrer de to. – Vi har alt for mange venner her og liker oss for godt til å gå til det skrittet. Det er våre venner her som har hjulpet oss med praktiske saker etter innbruddet. Uten dem ville det vært mye verre. Vi er dem en stor takk skyldig.

Nå vender svenskene tilbake til Sverige.
– Vi må hjem for blant annet å melde alt for forsikringsselskapet vårt. Vi hadde også innbrudd i bilen i Lübeck. Det ser nesten ut som vi ikke skulle tatt denne turen nå, avslutter Bosse.