Gassleveranse til Torrevieja kan få ned energibruken med 40 prosent

Gas Natural vil investere rundt sju millioner euro for å bygge ut et nettverk til husholdninger og næringsliv i Saltbyen.

Terje Aspdahl

Publisert 5. februar 2014 21:46

TORREVIEJA

Med et nettverk på 45 kilometer kan selskapet nå mer enn 96.800 husstander og bedrifter i løpet av de nærmeste to årene.

Det nye nettverket skal knyttes til rørledningen Orihuela-Redován-Torrevieja som skal sørge for gassforsyninger til Orihuela, Redován, Benejúzar, Algorfa, Benijófar, Los Montesinos og Torrevieja. Den representerer en investering på 5,8 millioner euro.

Ordfører Eduardo Dolón (PP), Antonio Cejalvo fra regionsregjeringen i Valencia og direktør i Gas Natural, Cegas Roberto Cámara, deltok tirsdag i en symbolsk åpning av gassleveransene til byen. Ordføreren framhevet mulighetene det nye tilbudet gir byens innbyggere og næringsliv.
– Inntil 40 prosent besparelse på energikonsumet, var løftet ordfører Eduardo Dolón ga næringsliv og hotellbransjen i Saltbyen.

Direktøren for selskapet, Roberto Cámara, sa at gass er det fossile brenselet som er mest konkurransedyktig og miljøvennlig.

Gas Natural vil sørge for oppvarming av byens skoler og sportsanleggene samt bassenget. Det betyr store strømbesparelser for kommunen.