Går sammen om kurs for høysensitive på Costa Blanca

Målet med kurset er å få en bedre hverdag, bli bedre kjent med seg selv og å se sine sterke sider.

Spaniaavisen

Publisert 18. september 2014 07:47

VILLAJOYOSA

Kursleder Lian Kirkesæther er tilbake igjen i Villajoyosa til høsten for å holde kurs på Hostal El Mercat i sentrum av byen. Kurset går over fire dager og starter opp 15. oktober. 

Kirksæther sier kurset er for høysensitive, deres partnere og foreldre som har barn som er høysensitive. Hovedhensikten med kurset er å lære å akseptere seg selv som man er.

– Jeg brenner for de som er sensitive, til å snu det til noe positivt og se sine sterke sider også i sensitiviteten. Det er da viktig å lære seg selv å kjenne og bli komfortabel med seg selv som er hovedformålet med dette kurset, sier Kirksæther, som selv er høysensetiv og gjennom mange år har vært gjennom flere undersøkelser og tester for sine plager uten å få noen diagnose.

Les også: Nå vil Solgården satse mer på helseturisme

Da valgte hun å ta tak i livet selv og søkte etter svar gjennom ulike kurs og utdannelse, blant annet hos USAs mest kjente forsker innen området Dr. Elaine Aron. Hun bestemte seg da for også å hjelpe andre og spesialiserte seg på temaet høysensitiv. Hun har holdt flere kurs rundt tema høysensitiv, tankens kraft og bedre helse. Lian er også DNCF-sertifisert Coach og Helsecoach, har skrevet mange artikler og gitt ut boken «Sensitiv og Sterk».

Lian Kirksæther sier til Vikingposten at de to tidligere kursene har vært veldig populære. Kurset kombineres med forelesning om kosthold med lavkarbo – og kostholdsguru Sofie Hexeberg, som driver hostalet sammen med sin legemann Erik og kokk Nils-Erik Egeberg.

Helt siden oppstarten i begynnelsen av 2013 har de gitt et variert kurstilbud med hovedfokus på livsstil. Med foredrag innen kosthold, helse og matlagingskurs, samt kunst og kulturaktiviteter. I den senere tid har de utvidet tilbudet ved å knytte til seg flere foredrags- og kursholdere hovedsakelig med fokus på en bedre psykisk og fysisk helse.

Finn hjelp i vår bransjeguide – en veiviser til næringsdrivende på Costa Blanca

– Cirka 20 prosent av Norges befolkning er født med et følsomt gen. Det vi si at de kan være spesielt sensitive for blant annet lyd og lys og er generelt mer følsomme og «hårsåre». Forskjellige situasjoner blir da tatt dypere inn i kroppen og kan oppleves som mer problematisk enn de nødvendigvis er. Ofte får de personene det gjelder tilbakemeldinger som «dette bør du tåle», «stå på», men de føler seg lett maktesløse i et samfunn som stadig krever mer av den enkelte. Mange faller utenfor og føler seg annerledes. De klarer rett og slett ikke å henge med i dagens tempo og krav, sier Lian Kirksæther som legger til at høysensitive personer kan lettere bli utbrent hvis de ikke lærer å sette grenser for seg selv og andre.