>
Foto: J. P.
REISE

Gammel turistmaskin? Nei, så langt der i fra…

Benidorm feier ryktet som gammel tursitmaskin til side, og posisjonerer seg nå som en intelligent og bærekraftig destinasjon.


BENIDORM

Som den første spanske byen som oppnådde sertifiseringen «Smart Tourist Destination», profilerer Benidorm seg nå basert på mobilitet og bærekraft.

«Smart Tourist Destination» er et internasjonalt pionerprosjekt som har som mål å utvikle reiselivssektoren ved å inkludere innovasjon og teknologi i turistdestinasjoner. Det er fem grunnleggende kriterier som skal oppfylles for å bli en del av dette prestisjetunge nettverket; styresett, innovasjon, tekonologi, bærekraft og tilgjengelighet. Benidorm er Spanias første by til å ha oppnådd dem alle. 

Beliggende langs Costa Blanca ved den spanske middelhavskysten i Alicante-provinsen, har Benidorm tatt steget til å bli en «Smart City». Prosjektet ledes av det spanske nettverket RECI (Spanish Network of Intercultural Cities), den største nasjonale alliansen for å dele kunnskap og fremme samarbeid og felles utvikling til innbyggere og turister.

Benidorm har vært et populært turistmål i Spania helt siden 1925 og først hovedsakelig for spanjoler. På 1950-tallet skjøt det derimot fart og tiltrakk seg internasjonal oppmerksomhet takket være turistkampanjer, og kombinasjonen av populære strender og mange skyskrapere. Det ble et godt etablert feriested, som noe ufortjent fikk stempelet som en sliten charterdestinasjon.

Byen kan blant annet skryte på seg de største klippene ved Middelhavet, og flest skyskrapere per innbygger i verden. De vakre strendene, kombinert med storbylivet gjør det til et spennende og underholdene reisemål.

Benidorm anses å være en pioner blant reisemålene ved Middelhavet, med en lang charterhistorie i baggasjen. Det har blitt satset stort på turistmagneten og bærekraft er nøkkelordet. Byen er en av de beste i verden når det kommer til miljøsensetiv bærekraft, og leder innen fornybar elektrisitet, energisparing, gjenbruk og vannkvalitet.

 

Debatt
Spaniaavisen oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.