Gamle turstier oppgraderes i Albir

Arbeidene starter etter sommeren og investeringen er på 275 000 euro.

Spaniaavisen

Publisert 13. august 2014 12:13

ALBIR

Alfaz del Pi kommune starter et nytt prosjekt med å oppgradere gamle turstier som går fra strandpromenaden til parkeringsplassen ved inngangen til fyrtårnet El Faro i Serra Gelada.

Prosjektet er estimert til å koste 275 000 euro. Arbeidene med å «koble sammen» de to områdene starter etter sommeren for å unngå å bry beboere og turister som besøker byen i løpet av sommermånedene.

Ordfører Vicente Arques og lederen for byplanlegging og miljø, Vicente Soler, befarte nylig området sammen med flere ansatte i selskapene som skal utføre arbeidet.

Det vil bli lagt ned et betydelig arbeid med å rydde og oppgradere stiene, samt å utvide utsiktspunktene på strekningen.

Hensikten med prosjektet er å gi beboere og besøkende et utvidet turtilbud i området. Tiltaket sees i sammenheng med utvidelsen av parkeringplassen ved inngangen til fyret som nylig har startet opp.

Ordfører Vicente Arques sier at arbeidene med oppgraderingen av turstien er beregnet til å ta seks uker. Han understreker at kommunen kommer til å utvikle flere prosjekter med tanke på å utvikle og bevare området.