Ga publikum en opplevelse

Siste sjanse til å få med seg Tindbergs stykke.

Spaniaavisen

Publisert 15. oktober 2014 19:36

VILLAJOYOSA

Alene på scenen med enkel belysning og en svevende jordklode i bakgrunnen fortalte skuespiller Svein Tindberg om tre religioner, om likskap og ulikskap gjennom historie og hellig tekst. Publikum fikk en opplevelse de sent kommer til å glemme.

Tirsdag gikk den første av to forestillinger med Svein Tindbergs og hans monolog Abrahams Barn av stabelen i Teatre Auditori i Villajoyosa. Forestillingen er en dialog mellom kristne, jødiske og muslimske tekster og har gitt religionsdebatten nytt liv. 
Abrahams Barn har hatt kjempesuksess på Det Norske Teater og er sett av 85 000 før spesialoppsetningen i Villajoyosa som også blir de to siste fremføringene. Skuespiller Svein Tindberg har skrevet stykket og regissør er Kjetil Bang-Hansen. 

Vikingposten møtte ekteparet Olav Raaen (72) og Marita Raaen (65) fra Alfaz del Pi som var blant flere hundre nordmenn som tirsdag kveld fikk med seg suksessforestillingen fra Det Norske Teater. 
– En fantastisk kveld. Jeg er historisk interessert og har hørt hans presentasjon av stykket, men ikke sett forestillingen. Jeg har kjøpt boken som jeg synes var noe tung å lese. Derfor hadde jeg lyst til å oppleve han. Det er lettere å få noe fremført enn å lese seg til det. Tindberg er dyktig og fremfører stykket med et snev av sarkasme og humor, sier Olav Raaen.

Les også: Går sammen om nytt, stort nordisk helsesenter på Costa Blanca

Var vanskelig å henge med når det er så mye tekst ?
– Overhode ikke. Tindberg har en tydelig fremføring og veksler mellom historie og hellig tekst på en utmerket måte og med personlige preg. Jeg er veldig glad for at vi tok turen hit i dag, sier Marita Raaen.

Vertskap for forestillingene er Solgården Ferie- og helsesenter i Villajoyosa.
– Dette var en fantastisk flott forestilling. Jeg har sett to av Svein Tindbergs andre monologer og ble mektig imponert, men denne «slår» begge. Så mange fantastiske tanker som virkelig setter i gang prosesser. Arbeidet som ligger bak for å få dette til, er verdt det. Håper mange også kommer på neste forestilling. Det er fremdeles ledige plasser. Så det er bare å møte opp før forestillingen å kjøpe billetter på Teatre Auditori. Teateret har 800 sitteplasser så det er garantert å få billett, sier direktør Pablo Sbertoli ved Solgården.

Skuespiller Svein Tindberg sier han er veldig førnøyd med dagens forstilling.
– Jeg var litt ekstra nervøs i dag fordi det er et halvt år siden jeg sist fremførte stykket. Jeg er kjempesliten, men det er veldig moro. Et utmerket sted å spille og et supert publikum. Det tekniske har fungert veldig bra. Jeg ser frem til neste forestilling på torsdag som forøvrig blir min siste, sier Tindberg.
– Det er flott å kunne avslutte Abrahams Barn her i Spania hvor muslimene har hatt stor innflytelse og hvor kristne, jøder og muslimer lever sammen. Som berører sterkt temaet i stykket om likskap og ulikskap mellom relgionene. Publikum har mye å bety for forestillingen så jeg håper å møte enda flere nordmenn på min avsluttende forestilling, sier Tindberg.