Fullt ved norsk Spania-skole - har ventelister

Rojales-skole har ikke plass til flere elever ved barne- og ungdomstrinnene.

Terje Aspdahl

Publisert 2. juni 2011 09:15

ROJALES

Rektor Signy Munkeby har et luksusproblem. Hun har ikke plass til flere elever på grunnskolen. Nå er det bare ledige plasser ved den videregående linjen.

Allerede tidlig i mai var Den Norske skolen i Rojales tak på 105 elever nådd. Det er første gang i skolens historie at så mange har søkt på skoleplass så tidlig, ifølge rektor Signy Munkeby. Hun understreker dette gjelder for barne- og ungdomskoletrinnene. På det videregående trinnet er det fortsatt ledige skoleplasser.

Les også: Hjelper Rojales-elever med yrkesvalget

– Vi har en begrensning på 105 elever i grunnskolen. Den har vi allerede nådd. Det er vi glade for, men jeg beklager dette overfor de som ennå ikke har fått plass til høsten. Vi følger privatskoleloven, og selv om ikke alle klassene er fulle, har vi et tak på 105 elever, noe vi må respektere. For oss er det viktig å følge reglene vi er godkjent for. Per i dag har vi 10-15 elever på venteliste, og vi har henvist flere elever til Den norske skolen Costa Blanca i Alfaz del Pi, forteller rektor Signy Munkeby.

Mandag gikk også ansettelseskabalen opp. Alle de 24 stillingene ved skolen er nå besatt, lenge før skoleåret 2011/2012 settes i gang til høsten.
– Vi har mange søkere og er i den heldige situasjonen at vi kan velge blant dem vi anser som best egnet til å jobbe her ved skolen. Lærerne må ha en bred kompetanse, og de må være allsidig. Skal man bare undervise i for eksempel matematikk, får man en kvart stilling her, sier Munkeby.

Les også: Fikk alle tre barna kastet ut av skandinavisk skole

Ninette Skaftnes er en av lærene som fikk jobb fra høsten. Hun jobbet to år ved skolen tidligere på 2000-tallet. Nå har hun med seg datteren Silje (14), som var med mamma på besøk på skolen for første gang onsdag.

– Jeg trivdes veldig godt sist jeg jobbet her. Men mye er forandret siden den gang. Jeg liker utfordringer og arbeider gjerne med flere saker samtidig. Jobben på Skedsmo i Norge har jeg sagt opp. Det hele er godt planlagt, og alle i familien har tenkt nøye igjennom dette. Min mann og sønn vil pendle fra Norge, mens Silje og jeg skal bo her det neste året. Vi tar et år om gangen, sier Ninette Skaftnes.

Hele denne saken kan du lese i denne ukens utgave av Vikingposten. Den kan du laste ned gratis her