Full krangel etter HagaNor-konkursen i Albir

♦ Ronny Wiik: Dolket i ryggen og svindlet. ♦ Ingjald Martin Hauge: Bare sprøyt

Spaniaavisen

Publisert 27. januar 2010 18:49

ALBIR

Daglig leder og medeier i HagaNor Reiser Espana SL, Ronny Wiik, og hovedaksjonær i HagaNor Reiser, Ingjald Martin Hauge, krangler så fillene fyker om hvem som har ansvaret etter konkursen i Spania.

Wiik hevder Ingjald Martin Hauge ikke bryr seg om datterselskapets konkurs i Spania. Hauge, derimot, mener Wiik må ta ansvar for et selskap han har vært leder og medeier i.

– Jeg føler meg dolket i ryggen. Ja, rett og slett svindlet! Helt siden Ingjald Martin Hauges selskap Turistbuss Bergen kjøpte HagaNor i april 2009 har jeg fått lite eller rett og slett falsk informasjon om morselskapets tilstand. Den profesjonelle og gode kommunikasjonen jeg hadde hatt med ledelsen i selskapet i over ti år, ble straks borte, og det ble iverksatt flere tiltak som hverken ble styrebehandlet eller lagt opp strategier rundt. Jeg fikk i alle fall ikke kommunikasjon rundt dette, sier Ronny Wiik.

Les også: HagaNor konkurs – datterselskapet i Albir rammes også

– Hauge har ennå ikke ordnet forpliktelsene i Spania for at selskapet skal kunne avvikles. Han har heller ikke signert oppsigelsene til oss fem ansatte her nede som har vært uten jobb og arbeidsplass siden nyttår. Dette medfører at de ansatte ikke kan få arbeidsledighetstrygd eller andre rettigheter som vi har krav på. Alle er blitt nødt til å anmelde forholdet og gå rettens vei, og det tar tid her nede, sier en oppgitt Ronny Wiik til Vikingposten.

– Du skal ikke høre på det Ronny Wiik sier i denne sammenheng. Han kjører sitt eget løp. Han prøver å stikke fra sitt ansvar som en hund med halen mellom beina. Papirene han vil ha meg til å signere på, fritar ham for alt ansvar. Det spanske datterselskapet vårt var rett og slett en feilsatsning som lå i morselskapet da jeg kjøpte det. I 2008 gikk de med et underskudd på 600.000 kroner. Og det samme ville det blitt i 2009.

Les også: Oslo kommune vil kvitte seg med skandaletomten i Altea

Wiik ble ansatt av HagaNor i 1998. I august 2000 åpnet han selskapets Spania-filial. Siden den gang har han vært daglig leder av kontoret i Spania. Han har også vært medeier med ni prosents aksjeandel. HagaNor Reiser eier 91 prosent av HagaNor Reiser Espana SL.

– Det er helt tydelig at Hauge ikke bryr seg noen verdens ting om datterselskapet hans i Spania. Litt rart når jeg vet han stoppet å betale alle regninger fra dette selskapet i september 2009, men likevel ikke ga beskjed til noen av oss som satt på innsalget at vi skulle avvente med å ta innbetalinger av kundene, sier Wiik.

– Stemmer det at du har stoppet betalingen til det spanske selskapet i september 2009 og likevel solgt reiser og sendt ned kunder helt frem til konkursen 20. desember?
– Jeg vil ikke kommentere noe mer av det Wiik sier. Det er rett og slett bare sprøyt, sier Hauge.

♦ Hele saken kan du lese i ukens utgave av Vikingposten. Den finner du her.