Frykter Torrevieja skal bli et nytt Benidorm

Planer om utbygging og med flere byggeprosjekter i høyden frykter flere at Torrevieja skal gjennomføre en byplanlegging som i Benidorm.

Terje Aspdahl

Publisert 5. mars 2021 07:41

TORREVIEJA

Flere utbyggingsprosjekter relatert til strandpromenaden Torrevieja og andre sentrale områder med utbygging av høyhus gjør at sammenligningen med Benidorm tas frem.

Flere politiske partier ønsker å stoppe denne utviklingen, ikke minst professor i byplanlegging og landforvaltning ved Universitetet i Sevilla, Pedro Górgolas.

Han sier at masseturismen som dukket opp på 1960-tallet, er en forferdelig «arv» med alvorlige kostnader for fremtiden. Górgolas kommer med advarsler fordi flertallets interesser har og kan få mange påfølgende konsekvenser.

Dette gjelder byplanleggingen som han sier er inspirert av rent økonomiske prinsipper.

– Torrevieja er et eksempel på anvendelse av offentlig politikk av forretningsmessig art, fôret av viljen til lokale myndigheter for å kommersialisere området.

To av de nye bygningene  er tilpasset bredden av saltkanalen ved Playa Acequión, med mer enn fem århundrer med historie. På den ene siden er det planlagt tre «tårn» i området «Campico de San Mamés».

På den andre siden omfatter prosjektet to 26-etasjes bygninger på mer enn 80 meter høye med sikte på å modifisere tomten som skiller den fra havet. Det betyr blant annet å integrere den symbolske i Doña Sinforosa-parken, en av de få grønne lungene i sentrum.