Frykter større kundesvikt når Mercadona stenger

Om en stund vil Mercadona på Torremarina-senteret nord i Torrevieja stenge for å både utvide og oppdatere butikken til sin nye standard. Det bekymrer de skandinaviske forretningene ved senteret.

Terje Aspdahl

Publisert 30. oktober 2020 12:21

TORREVIEJA

– Vi merker som alle andre at det er færre mennesker på kysten nå og med det færre kunder i butikken. Derfor har jeg for min del kun åpent fra 10 til 14, som i realitet er halv dag, sier eier av «The flower shop» ved senteret, Elisabet Westrum, til Vikingposten.

Rivingen av et bygg er allerede gjennomført for å gi bedre plass til Mercadona sine utbedringer. Når butikken stenger for kunder er foreløpig ikke bestemt.

– Vi har ikke noen dato for når selve butikken stenger for oppussing og utvidelse. Før vi setter i gang vil vi ha alt rundt butikken klargjort. På den måten vil butikken måtte være stengt kortest mulig tid, sier informasjonsansvarlig hos Mercadona til Vikingposten.

Elisabet Westrum håper matforretningen ved senteret vil stenge i januar.

– Alle forretningsdrivere her er klar over at det blir enda stillere når Mercadona stenger. I bygget som er revet, holdt kafeteria Boston hus, den trakk mange kunder til senteret. Vi merker godt at den er borte. For min del håper jeg det blir januar som de stenger, da er det stille her uansett. Så er jeg spent på om parkeringen her på senteret stenger mens butikken pusses opp, sier hun.

Informasjonsansvarlig hos Mercadona kan ikke tidfeste verken stenging eller hvor lang tid butikken vil holde lukket.

– Vi beregner å måtte bruke én måned på utbedringene av selve butikken, hvor den da også er stengt. Så er det alltid noe ekstra arbeid man ikke vet om før jobben starter, men vi håper det ikke vil ta mye lengre tid enn fire-fem uker. Når det gjelder parkeringen vil den være åpen under byggeperioden, i alle fall deler av den. Parkeringen er fellesområdet for senteret og Mercadona.