Frykter Oslos sykehjemstomt vil brukes til boliger

Etter syv års ventetid fikk Oslo kommune 11. september endelig klarsignal til å bygge på tomten i Altea. Det misliker mange.

Spaniaavisen

Publisert 19. oktober 2013 08:17

ALTEA

Det er i urbanisasjonen Montemolar de Altea at Oslo kommune skaffet seg tomt for å bygge sykehjem. Nå frykter beboere i området at det skal bygges boliger i stedet. Ifølge beboerne ønsker Oslo kommune å bygge en boligblokk på tomten for å forrente investeringen.

Det er dannet en forening "Salvemos la pinada de Montemolar" eller på norsk "Vi redder pinjeskogen på Montemolar". Foreningen henviser til norsk presse, og frykter at Oslo nå vil redde investeringen fra 2006 ved å bygge boliger i stedet for sykehjem. Foreningen ønsker ikke utbygging i området overhodet, de er også imot bygging av et sykehjem på området. 

Les også: Oslo kommune får bygge sykehjem i Altea

På det 12.000 kvadratmeter store området bor det rundt 50 familier, spanjoler, nordmenn, tyskere, hollendere og franskmenn.

– Et mini-Europa, ifølge foreningen som også hevder at alle beboerne i området er imot utbyggingen.

-Dette er ikke et egnet sted, her er ikke skikkelig adkomstveier. Tenk om det skulle bli nødvendig å evakuere noen herfra på grunn av skogbrann, slik vi hadde nå i sommer, sier leder for foreningen Tomás Fernández til Alicante-avisen Informacion.

Ifølge Fernández skriver norsk presse at kommunen har mistet interessen for istedet å bygge boliger. Foreningen har 7. november avtalt møte med byråd for byutvikling Carolina Punset i Altea kommune for å drøfte dette.