Frykter ferien går i vasken med streiken

Laila Pettersen (46) er oppgitt. Hennes årlige ferie til Alfaz del Pi er nå i fare på grunn av streiken.

Spaniaavisen

Publisert 10. mars 2011 08:50

COSTA BLANCA/MANDAL

De siste fem årene har Laila Pettersen fra Mandal vært regelmessig på ferie i Alfaz del Pi. Hun flyr alltid direkte fra Kjevik (Kristiansand) til El Altet (Alicante). Nå står imidlertid årets 14 dagers ferie i fare.

– Jeg kommer ned til Spania den 16. april. Denne dagen er etter det jeg har funnet ut skjermet for streik uansett. Men hjemreisen min er lørdag 30. april. Da er det varslet streik på flyplassene. Jeg må hjem denne dagen fordi min niese har konfirmasjon søndag den 1. mai. Hvis det virkelig blir streik, må jeg bare avlyse hele turen, sier en oppgitt Laila Pettersen på telefon til Vikingposten.

Les mer: Frykter konkurser ved ny flystreik

De ansatte i AENA, spanske lufthavnmyndigheter, har plukket ut 22 dager mellom april og august hvor det skal demonstreres for å markere misnøyen med den varslede privatiseringen av selskapet. En disse dagene er det altså Pettersen skal hjem fra Alicante.

– Jeg blir nødt til å kontakte SAS for å høre med dem hva som kommer til å skje. Hvis de mener streikefaren er liten så reiser jeg nedover. Hører jeg ingen ting fra SAS reiser jeg også. Da tar jeg det som sikkert at jeg kommer meg hjem på den planlagte datoen, sier Pettersen.

Les også: – Vi skal finne en løsning for å unngå streiken

Mandalitten har liten eller ingen sympati for flygelederne og andre som eventuelt måtte streike i Spania.
– Nei, jeg har absolutt ingen forståelse for at flygelederne, som er lønnsadelen i Spania, skal streike så mye. Nå kommer jeg også til å følge med på Spaniaavisen.no nøye fremover for å sjekke utviklingen i denne saken. Vi får bare krysse fingrene for at streiken blant de AENA-ansatte blir avblåst slik at jeg kan komme ned til Costa Blanca og nyte sol og sommer i april, sier Laila Pettersen.