FrpU i gang i Spania - fikk starthjelp av partitoppene

Fremskrittspartiet har startet opp ungdomsavdeling.

Terje Aspdahl

Publisert 22. mars 2013 00:48

TORREVIEJA

Ti år etter Carl Ivar Hagen var med på starten av Fremskrittpartiets lokallag i Torrevieja, forsøker partiet å engasjere norsk ungdom på Costa Blanca til politisk arbeid i Spania.

Torsdag ettermiddag ble FrpU en realitet i Torrevieja. Det satses friskt mot høstens stortingsvalg i Norge.

Fredrik Borgstein (20) er elev ved Den Norske skolen i Rojales. Der fullfører han siste året på videregående linjen. Han ble valgt til leder for Frps ungdomsavdeling under konstitusjonsmøtet på hotell Cabo Cervera.

Les også: Høyre-topp på stemmesanking på Costa Blanca

– Jeg har erfaring med politisk arbeid i Norge fra tidligere, og når lokallaget til Frp her i Torrevieja spurte om jeg var villig til å være med å starte et eget FrpU synes jeg idèen var god, og sa ja. Nå håper jeg mange vil ta del i den politisk debatten om Norgers vei videre, sier Fredrik Borgstein til Spaniaavisen.

– Flere elever ved skolen har etterlyst politikk som fag. Mange elever er nysgjerrige på politikk og da mente jeg noe måtte gjøres. Det er politikk i alt rundt oss i dagens samfunn. Jeg mener det er viktig at unge mennesker vet hva de stemmer på. Frp har allerede gjort en god jobb her de ti årene lokallaget har eksistert og det er på tide med et ungdomslag, sier Borgstein.

Bli venn av Vikingposten og Spaniaavisen på Facebook

Han oppfordrer de andre partiene til å følge etter Frp og også satse på ungdommen.  

– Jeg skal ha vervet som leder fra Norge etter skolegangen ved skolen i Quesada er ferdig nå til våren. Men jeg har familie her fra tidligere og kommer til å reise til og fra så det blir ikke noe problem.