Frp starter ungdomslag på Costa Blanca

...og nå skal 10-års-jubileet feires.

Terje Aspdahl

Publisert 7. februar 2013 14:18

TORREVIEJA

Det er gått ti år siden Fremskrittpartiets lokallag i Torrevieja hadde sitt første møte. Da møtte 700 mennesker frem for å se og høre Carl I. Hagen på restauranten Los Arcos.

På styremøte tirsdag denne uken ble det bestemt å starte opp en ungdomsavdeling (FpU) i lokallaget. Partiet vil knytte til seg norsk ungdom som er politisk engasjerte på Costa Blanca.

Meld deg på vårt nyhetsbrev her. Tjenesten er gratis

– Vi vet det er mange familier med ungdommer på den norske skolen, og vi vil prøve ut om det finnes noen interesse for politikk blant dem. Vi vil også ha med yngre medlemmer, da mange av våre medlemmer etter hvert som de blir eldre, velger å flytte tilbake til Norge. De støtter fortsatt partiet, men de går naturlig nok ut av vårt lokallag her. Det kan være ungdommer som en gang vil flytte tilbake til Norge å jobbe med politikk. Da har de en start her, sier leder Hermann Krogsæter til Vikingposten.

Lokallaget tegnet nesten 100 medlemmer på det første møte 14. april 2003. I dag er medlemstallet 162. Søndag 14. april skal de feire tiårsjubileum på hotell Cabo Cervera.

– Det har gått opp og ned siden oppstarten for ti år siden. Vi hadde blant annet en utbrytergruppe som startet en avdeling for Høyre for noen år siden. Det skapte uro og en liten nedtur, men de siste årene har medlemstallet ligget jevnt på 160-170 medlemmer, sier Krogsæter.