Frivilligsentralen i Alfaz valgte å flytte på seg

Har flyttet fra Alfaz del Sol og ned i sentrum av Alfaz for å komme nærmere brukerne og være mer tilgjengelig.

Spaniaavisen

Publisert 20. januar 2011 10:04

ALFAZ DEL PI

Like over rundkjøringen nederst i hovedgaten – i de tidligere lokalene til SunLim – kan daglig leder Elin L. Bergstrand ta imot brukere og andre gjester.

– Brukerne våre hadde rett og slett problemer med å komme opp til Alfaz del Sol. Det går ingen offentlig kommunikasjon fra Alfaz eller Albir opp dit.
Lokalene der oppe var heller ikke koselige. Nå har vi store og trivelige lokaler midt i sentrum, en plass vi kan ha alle våre aktiviteter gjennom hele uken, sier Elin L. Bergstrand til Vikingposten.

Les også: Nytt marked i Albir

For Costa Blanca Frivillig Sentral har noe for sine brukere så å si hver dag. Fra sminke- og smykkekvelder, til ungdomskvelder og masse annet.

– Vi begynte å ta i bruk våre nye lokaler 3. januar. Og folk har virkelig sett oss nå. Vi har hatt et jevnt besøk hele tiden siden vi åpnet dørene.
Noe helt annet enn det vi hadde oppe i Alfaz del Sol. Her er det mye lettere for folk å stikke innom. Dessuten har vi hatt flere spanjoler som har kommet og meldt seg som frivillige. Og jeg vil påpeke at vi er ikke i noen konkurranse til de andre to store norske organisasjonene i kommunen. Vi har et utmerket samarbeid med både sjømannskirken og Klubben, sier Bergstrand.

Trenger du hjelp? Sjekk ut vår bransjeguide

Frivilligsentralen åpnet sine dører i Spania for aller første gang 1.
desember 2009. I litt over ett år har de jobbet for nordmenn som trenger litt hjelp i kommunene nord på Costa Blanca.

– Arbeidsoppgavene våre er veldig varierte. Alt fra besøk på sykehus, assistere mennesker som må reise hjem på grunn av sykdom, hjelpe folk med innkjøp til å hjelpe folk som er blitt hjemløse. For ikke lenge siden fikk jeg en henvendelse fra sosialkontoret i Benidorm. De hadde en hjemløs nordmann som var resident i Spania og Alfaz del Pi. Jeg fikk da hjulpet vedkommende med å opprette kontakt med sosialkontoret i Alfaz. Man har faktisk en del rettigheter som sosialklient også i Spania, sier Elin L. Bergstrand.

PS! Den offisielle åpningen av Frivilligsentralens nye lokaler er den 28.
januar.