Frivilligsentralen i Alfaz overlever

Reddes av tilskudd fra norske myndigheter og nye lokaler av kommunen.

Spaniaavisen

Publisert 3. mai 2012 08:12

ALFAZ DEL PI

Frivilligsentralen er reddet. Nå har den fått bekreftelse fra den norske stat at de får bevilgninger til den daglige driften. Lokalene stiller Alfaz del Pi kommune opp med.

– Etter lang tids kamp opp mot regjeringen og storting i Norge har vi endelig fått gjennomslag for våre ønsker. Det er blitt en delsponsing mellom Norge og Alfaz del Pi. Norge har godtatt at delsponsingen fra Alfaz del Pi er gratis lokaler. Nå kan vi endelig fokusere på det vi skal, nemlig å hjelpe folk, sier styreleder Liv Fragaat til Vikingposten.

Les også: Frivilligsentralen i trøbbbel – kan bli lagt ned

Fragaat har lagt ned en formidabel jobb for å få gjennomslag fra norske myndigheter. Da Alfaz del Pi kommune med den politiske ledelsen i spissen, sendte et brev til Jens Stoltenberg i forkant av at saken skulle opp på Stortinget nå i vinter, løsnet det.

– Vi fikk beskjed fra en saksbehandler hos kulturministeren at vi får 290.000 kroner i årlig tilskudd. Penger som i all hovedsak skal gå til lønn og drift. Vi har fått ny daglig leder som heter Berit Lønnhøyden. Hun er allerede begynt i jobben, men vi flytter ikke inn i de nye lokalene før 15.
mai. Frem til da er vi i våre nåværende lokaler, sier Fragaat.

Bli venn av Vikingposten og Spaniaavisen på Facebook

For tiden holder kommunen på med å pusse opp lokalene til Frivilligsentralen. Lokalene er de samme som Policia Local tidligere hadde.
De ligger sentralt nederst i sentrum av Alfaz. Like ved CAM-banken og restaurant Skipperstuen.