Frikjent for drap - får 20 års fengsel

Tilsto drap, men dømmes for ildspåsettelse.

Spaniaavisen

Publisert 6. mars 2009 11:21

VIGO

En mann som ble frikjent av juryen for drapet på to homoseksuelle menn i Vigo i 2006, må nå tilbringe 20 år i fengsel for å ha tent på huset der de to mennene bodde.

Dommeren i provinsretten i Pontevedra dømte onsdag Jabobo Piñeiro Rial, som hadde tilstått drapene, til 20 års fengsel for ildspåsettelse.
Juryen hadde på et tidligere tidspunkt funnet at han handlet i nødverge, til tross for at han påførte ofrene 57 knivstikk. Han fortalte retten at han var livredd i deres selskap, særlig etter at én av mennene angivelig skulle ha knivtruet ham med voldtekt.

Da moren til en av ofrene hørte dommen bli lest opp, skrek hun: – Å frigi en mann som har tilstått – jeg håper det blir liggende som et sår i samvittigheten for resten av livet!
Hoveddommeren i Vigo, Juan Carlos Horro, beskrev også dommen som en skandale.

Dommeren aksepterte at juryen mente at Jacobo handlet i selvforsvar for å forsvare seg mot å bli voldtatt og drept. Han sa imidlertid onsdag at ildspåsettelsen var udiskutabel, og dømte ham altså til 20 års fengsel, i og med at brannen også var en trussel for andre som bodde i huset. Forsvareren vil anke saken.