Franco-skulptur lager oppstyr video

Dette kunstverket ble for drøyt for mange.

Spaniaavisen

Publisert 16. februar 2012 19:13

MADRID

På en utstilling som ble åpnet i Madrid onsdag, er general Franco plassert i en bruskjøler fra Coca Cola. "Forever Franco" heter skulpturen til Eugenio Merino.

Kunstneren ønsker å vise hvordan Spania er, at man "har et bilde i hodet som er limt fast til hjernen". – Franco er som Walt Disney, sier Eugenio Meriono og sier skupturen må ses på som en kommentar til hvordan den tidligere diktatoren fortsatt skaper overskrifter i Spania.

Leiebil i Spania, gratis norsk servicetelefon – prisgaranti

Franco-stiftelsen er ikke spesielt begeistret over skupturen av den døde generalen. Representanter for stiftelsen har vært på museet og tatt bilder som skal brukes i et forsøk på å stoppe utstillingen.

Visepresident i stiftelsen, Jaime Alonso, sier man kan si hva man vil om Franco, men at dette går på verdigheten til folk som er død og ikke kan forsvare seg. Denne skulpturen vil bare generere hat og konfrontasjoner, mener stiftelsen.

Skal du leie bolig i Spania? Nye boliger på plass i vår utleieportal her

Også den kanadiske Bruce LaBruce sine bilder av sexy nonner (lille bildet til høyre) er i trøbbel. Han har fått katolikker og konservative grupper på nakken på grunn av sin ustilling "Obscenity".

I dag er det varslet en demonstrasjon utenfor La Fresh Gallery i Madrid.

Se video under her