Fra sprint- til souldronning i Alfaz del Pi

Marit Nyberg debuterte som solist da prosjektkoret Simon & Garfunkel hadde konsert.

Spaniaavisen

Publisert 7. mars 2013 08:35

ALFAZ DEL PI

– Jeg var mer nervøs for å stå på scenen å synge solo, enn jeg var før NM-finalene i 100 meter sprint for en del år siden. Jeg har sunget litt tidligere men da mest for elever og lærere ved Den norske skole Costa Blanca. Dette er første gangen jeg har sunget foran et slikt publikum og etter så mye øvelse. Men det gikk bra. Nervøsiteten slapp med en gang jeg tok i mikrofonen. Sangen ”Me and Julio” er litt sambapreget og jeg kunne showe litt også. Det var nest siste låt, og vi fikk god respons fra publikum. De var virkelig med, sier en strålende fornøyd Marit Nyberg til Vikingposten.

Nyberg ble Norgesmester på 100 meter sprint for damer hele fire ganger i løpet av karrieren sin – senest i 2002. Nå jobber hun som lærer ved Den norske skole Costa Blanca. Det var fem lærere og fire foreldre fra DnsCB med i koret.

Les også: Klar for Simon & Garfunkel-hyllest

Det var ikke helt fullt i salen under konserten forrige søndag. Men stemningen var stor og amatørkoret leverte varene. Konserten ble startet lørdag kveld men etter fire sanger var det en eldre spansk mann blant publikum som fikk hjerteproblemer og døde i Casa de Cultura. Da besluttet arrangøren å utsette konserten til søndag ettermiddag.

– Vi følte hele koret klarte å løfte seg etter det tragiske som skjedde lørdag kveld. Alle sangerne og musikerne bestemte seg for å gi alt for publikum. Livet må gå videre. De fire første sangene satt bedre søndag enn det de gjorde lørdag. Alt i alt ble dette en suksess for prosjektkoret vårt. Nå skal vi slappe av noen uker så er vi igjen tilbake neste år med nytt prosjekt. Erland Dalen og hans medhjelpere har planer for en ny konsert i mai 2014. Men vi vet ennå ikke hva temaet blir. Jeg skal i hvert fall være med. Dette ga mersmak, sier Nyberg.