Fra Spania til Polarsirkelen i to gamle brum video

Seks menn og to gamle Seat i dristig forsøk.

Spaniaavisen

Publisert 23. september 2009 07:08

MARBELLA

For å samle inn penger til ofre for Epidermiolysis Bullosa – en svært sjelden og smertefull genetisk sykdom, bestemte seks karer fra Marbella seg for å ta turen fra syd i Spania til Polarsirkelen i Nordland. Bilene de bruker er to gamle Seat Marbella.

De satte av gårde mandag fra Marbella med politieskorte. Første overnatting skulle bli i Valencia. Etter å ha forlatt strålende solskinn på Costa del Sol, kom utfordringene på rekke og rad. Hagler så store som golfballer og en Porche Cayenne som ville bevise en gang for alle at han kunne kjøre raskere enn en ”Panda”. Dessuten noe småtteri med air condition og vindusviskere. Og dette var før de kom til Torrevieja – 6.500 kilometer unna målet.

De dristige teamet har nå kommet seg gjennom fjellene til Monaco, Italia og Sveits. For tiden er de i Tyskland, og deltar stadig på mottakelser langs ruten. Det er viktig med mye oppmerksomhet for å samle inn mest mulig penger til den gode saken.

De håper å nå Polarsirkelen i Norge 25. eller 26. september, stadig åndsfriske – og med biler som fungerer.

Vil du se hvordan de har det på reisen, eller donere penger til formålet, kan du følge med dem på http://arcticmarbellas.web.com.
 
Her starter turen – se video under.