Fra februar må du bruke IBAN og swift-kode også i Spania

Pengeoverføringer innenlands krever kode.

Spaniaavisen

Publisert 20. januar 2014 16:54

MADRID/GRAN ALACANT

Tidligere var dette kun nødvendig når du overførte penger internasjonalt. Nå blir dette altså endret, slik at alle pengeoverføringer må ha disse kodene. 

Du har allerede kodene. I Spania starter IBAN alltid med ES, i Norge er det NO. Dette følges av to nummer som forteller i hvilken bank du har konto. Deretter kommer hele kontonummeret ditt som i Spania er på 20 siffer. Et IBAN-nummer brukes sammen med en swift-kode, også kalt BIC. Dette er en kode som er unik for hver bank. 

– Det siste jeg fikk beskjed om rundt dette er at det blir enda viktigere med at tallene fylles inn korrekt, ellers blir overføringen returnert. Dette blir altså enda viktigere enn tidligere, sier filalsjef ved Caja Murcia i Gran Alacant, Richard Von Knoph til Spaniaavisen. 

Finn hotell eller leilighet i Spania her

Om du ikke har kodene skrevet ned kan du kontakte banken din slik at de sørger for at du får de korrekte kodene derfra. Dette skal bankene ikke ta betalt for, heller ikke for å endre faste betalinger som må gjøres på grunn av denne regelendringen kan bankene ta betalt.

Det er ulovlig, og myndighetene ber om at eventuelle brudd på dette innrapporteres.

Lovendringen er et EU-direktiv som gjelder alle 28 medlemsland pluss Island, Norge, Sveits, Lichtenstein og Monaco.

Endringen skjer fra februar.