Fra Costa Blanca til Idrettsgalla på Hamar

Verdens beste BMX-syklist i 2011, André Fosså Aguiluz, er på Costa Blanca for å trene frem mot OL i sommer.

Spaniaavisen

Publisert 6. januar 2012 13:29

COSTA BLANCA

I helgen skal Aguiluz en tur tilbake til Norge for å være med på Idrettsgalla 2012 sammen med resten av Norges beste idrettsutøvere.

For fjerde året på rad er André Fosså Aguiluz (20) på Costa Blanca for å finpusse formen foran årets sesong. I fjor endte det med verdensmestertittel i København. I år satser han på et utvidet opphold. I to og en halv uke skal han være her på kysten for å trene mye og hardt.

Leiebil i Spania – gratis norsk servicetelefon og prisgaranti

– Målet er helt klart OL i London i sommer. For å bli kvalifisert til det må jeg prestere bra i tre verdenscupkonkurranser. I USA (mars), Norge (april) og Nederland (april/mai). Så er det VM i Birmingham i midten av mai, før vi lader opp til eventuelt OL som begynner i slutten av juli. Nå trener vi hardt her i Spania. Styrketreningen gjør vi i et flott helsestudio i Benidorm, sprinttreningen gjør vi i Alfaz mens vi trener på bane i Alicante. Både i El Campello og San Vicente del Raspeig. Forholdene her på Costa Blanca er helt perfekte. Når den store BMX-banen, supercrossbanen, står ferdig i La Nucia vurderer i hvert fall jeg å flytte ned hit permanent, sier verdens beste BMX-syklist, André Fosså Aguiluz til Vikingposten.

I helgen får verdensmesteren fra Klepp på Jæren et avbrudd i treningen når han deltar på idrettsgallaen på Hamar.

Les også: Vil hente norske pensjonister til subsidiert vinteropphold på Costa Blanca

– Jeg synes det er stort bare å bli nominert, men når jeg er i salen på Hamar OL-Amfi håper jeg selvsagt på å vinne. Vi er fire som er nominert i Åpen Klasse. Jeg, en kickbokser, en skytter og en bowlingspiller. Vi får se. Det blir både vorspiel og nachspiel med alle andre norske idrettshelter. Jeg gleder meg, men det blir ikke noen festligheter på meg. Tidlig søndag sitter jeg på flyet ned til Spania igjen. Mandag morgen er det hardtrening med de andre gutta, sier André Fosså Aguiluz.

Verdensmesteren er for tiden i Alfaz sammen med tre andre ryttere. To nordmenn og en av Sveriges to desidert beste BMX-syklister. De fire bor i Alfaz del Pi.

Johan Frandsson (27) er en av Sveriges to beste BMX-syklister. Han har det siste året bodd og trent i Sandnes med resten av Norges elite innen sporten.

Finn hjelp i vår bransjeguide, en veiviser til næringsdrivende på Costa Blanca

I tillegg er André Josdal med i kvartetten som trener nord på Costa Blanca. Josdal var Norges beste juniorsyklist i 2011. Nå er han senior, og trener sammen med de beste for å utvikle seg videre.

– Det er inspirerende å trene med de beste. Neste OL er mitt langsiktige mål. I tilegg til å stabilisere meg som eliterytter. Jeg stortrives her på Costa Blanca, og dette er mitt tredje opphold her nede, sier unggutten André Josdal (18).

♦ Se showet direkte på NRK1 lørdag klokken 19.55